Μπορεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να έκανε ανασχηματισμό και σχεδόν σε όλα τα υπουργεία να μπήκαν νέα πρόσωπα, ωστόσο πολλοί ήταν εκείνοι που άφησαν τις υπουργικές καρέκλες μουρμουρίζοντας.
Αυτά βέβαια υπάρχουν και στις καλύτερες οικογένειες κάτι που δεν είναι η Ν.Δ, αφού σε αυτόν τον ανασχηματισμό έβαλε αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως Λοβέρδο (Mr Elias) και Άντζελα Γκερέκου (είχε χρόνια εκτός) καθώς και τον Γεράσιμο Γιακουμάτο (αιώνιος παραθυράκιας).
Για αυτούς αλλά και για άλλους υπήρχαν έντονες αντιδράσεις από στελέχη τόσο της Ν.Δ όσο και του ΠΑΣΟΚ.
Κάποιοι μάλιστα είπαν: ‘’Τα ίδια Παντελάκι μου τα ίδια Παντελή μου…’’, ενώ κάποιοι άλλοι: ΄΄ άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα αλλιώς…’’
Δύο πολύ σοφές παροιμίες που όποιοι τις είπαν δεν είχαν και άδικο, αφού και με αυτό το νέο υποτίθεται υπουργικό συμβούλιο δεν πρόκειται να δούμε και πολλά πράγματα.
Σύμφωνα πάντως με όλες τις εκτιμήσεις ειδικών οι εκλογές δεν θα αργήσουν να γίνουν, ακόμη και αν ο Αντώνης Σαμαράς τονίζει ότι θα εξαντληθεί η τετραετία.
Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, ποντάρουν στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, αφού για την εκλογή του απαιτούνται τα 2/3 του εκλογικού σώματος, δηλαδή η στήριξη 180 βουλευτών, κάτι που η συγκυβέρνηση  Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ, δεν διαθέτουν και έτσι όπως όλα δείχνουν θα οδηγηθούμε σε εκλογές, κατά πάσα πιθανότατα το Φθινόπωρο.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Κάρολος Παπούλιας δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος, αφού και ο ίδιος το έχει δηλώσει ότι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, λόγω ηλικίας.
Πάντως όπως και να έχει εκλογές θα γίνουν και νικητής θα είναι ο λαός, ο οποίος θα δείξει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως δεν αντέχει άλλο να παίζουν στις πλάτες του όλα τα πολιτικοοικονομικά παιχνίδια, οι πολιτικοί και οι τραπεζίτες.
Τώρα αν ο Αλέξης Τσίπρας μπορέσει να διαχειριστή όλη αυτή την κατάσταση και βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο, αυτό κανείς δε μπορεί να το πει με σιγουριά.
Κατά την ταπεινή μου πάντως άποψη κανείς δεν θα μπορέσει να βγάλει την χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο, αφού όλοι καλοί είναι για την αντιπολίτευση, αλλά μόλις πάρουν την εξουσία τα ξεχνούν όλα…
Εμείς ωστόσο ας απολαύσουμε το Μουντιάλ, τη θάλασσα και το καλοκαίρι, γιατί ποτέ κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα μας ξημερώσει αύριο…


Γιάννης Βασιλειάδης

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.