Κρατούνταν για ληστείες στις Φυλακές Γρεβενών αλλά είχε πάρει....άδεια!


Ξυπόλητος και με γρατζουνιές σε όλο του το σώμα, ήταν ο νεαρός Αλβανός, ο οποίος οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων, μετά τη σύλληψή του στο Πετούσι Παραμυθιάς.
Ο δράστης της ληστείας των ΕΛΤΑ Καναλακίου, συνελήφθη μετά από μία βδομάδα περίπου καταδίωξης, η οποία είχε ξεκινήσει από την περιοχή της Λευκοθέας Ιωαννίνων.
Μία αστυνομική επιχείρηση, μικρογραφία της περσινής για τον εντοπισμό των κακοποιών Μάριαν Κόλα και Ιλίρ Κούπα.
Στην ίδια περιοχή, αλλά με άλλα χαρακτηριστικά...
Ο νεαρός Αλβανός, τα ξημερώματα της Κυριακής είχε καταφέρει να φύγει μέσα από τα χέρια της αστυνομίας, η οποία έκανε μπλόκο στα διόδια της Εγνατίας, στο ύψος της Τύριας.


Πίσω του έμεινε το πιστόλι τοκάρεφ που έφερε μαζί του.
Η αστυνομία επικέντρωσε την επιχείρηση στο χωριό Πετούσι του Δήμου Σουλίου. Είχε την πληροφορία ότι την Κυριακή ο δράστης είχε κατευθυνθεί σε ένα από τα σπίτια που βρίσκονται στην άκρη του χωριού, ζητώντας νερό και φαγητό.
Η ηλικιωμένη γυναίκα του τα προσέφερε.
Από το πρωί σήμερα το πρωί, η επιχείρηση της αστυνομίας, είχε λάβει άλλα χαρακτηριστικά. Και όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, είχε ζητηθεί η συνδρομή κατοίκων των χωριών, όπου ήταν πιθανό να κινείται ο δράστης.
Παράλληλα αστυνομικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί σε διάφορα σημεία, στην ευρύτερη περιοχή του Πετουσίου ενώ υπό παρακολούθηση είχε τεθεί το σπίτι και της ηλικιωμένης γυναίκας.


Λίγο μετά τις τέσσερις το μεσημέρι, ο νεαρός που καταδιώκονταν έφτασε και πάλι στο ίδιο σπίτι, προς αναζήτηση νερού και φαγητού.
Την ώρα εκείνη έγινε η επιχείρηση της αστυνομίας, η οποία αυτή τη φορά δεν του άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης.
Παρά την προσπάθεια αντίστασης οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν κι λίγη ώρα αργότερα η επιχείρηση στην οποία πήραν μέρος και οι τρεις κλάδοι της αστυνομίας –τάξης, ασφάλειας και συνόρων- και επίσημα λάμβανε τέλος.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται πλέον η προανάκριση καθώς μπορεί να προκύψει στοιχεία για τις κινήσεις τόσο των δύο που έχουν συλληφθεί όσο και δύο συνεργών τους που προς το παρόν δεν έχουν εντοπιστεί.
Ήδη από την αστυνομία έγινε επίσημα γνωστό, ότι ο δράστης είχε παραβιάσει από τον Απρίλιο άδεια από τις φυλακές Γρεβενών, όπου ήταν έγκλειστος για ληστείες που είχε διαπράξει.
Να σημειωθεί ότι ο πρώτος Αλβανός, που συνελήφθη την προηγούμενη βδομάδα, αποδείχθηκε ότι είχε προιστορία στις ληστείες, ενώ είχε εκτίσει και κάθειρξη στις φυλακές Ναυπλίου.


Πηγή: epiruspost.gr

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.