Ως λόγο την οικονομική κρίση καθημερινά μεγάλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα (κυρίως πολυεθνικές), εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους δίνοντας τους στην κυριολεξία μισθούς πείνας.
Οι εταιρίες λοιπόν έχοντας ως ‘’σύμμαχο’’ τους την κρίση προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους, βγάζοντας περισσότερα χρήματα, αλλά με πολύ μικρότερο κόστος παραγωγής.
Σε όλο αυτό οι πολυεθνικές εταιρίες έχουν και το κράτος στο πλευρό τους, το οποίο κλείνει τα μάτια και δίνει το δικαίωμα σε όλες αυτές τις εταιρίες, να εκμεταλλεύονται τον πόνο του κάθε έλληνα.
Πλέον οι μισθοί και τα μεροκάματα δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε τα άκρως αναγκαία πράγματα που θέλει μία μέση οικογένεια με δύο παιδιά.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον κοινωνικό εξευτελισμό των οικογενειών και τον αποκλεισμό τους από το δικαίωμα στη ζωή.
Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει στην Ελλάδα πάνω από 6.000 αυτοκτονίες, κυρίως αντρών οι οποίοι με το βάρος της συνείδησής τους να έχει φτάσει στο απροχώρητο να προχωρούν σε μία κίνηση απελπισίας.
Από τη μία οι χαμηλοί μισθοί και μεροκάματα και από την άλλη οι ασφυκτικές πιέσεις του δημοσίου (για χρέη προς αυτό) και από την άλλη η πίεση των τραπεζών, όλα αυτά δημιουργούν τη θηλιά στο λαιμό του έλληνα.
Τίποτα δεν είναι τυχαίο και τίποτα δεν μπορεί να κρυφτεί. Αρκεί να κοιτάξουμε δίπλα μας και να δούμε ποιοι έχουν επωφεληθεί από την οικονομική κρίση της χώρας μας.
Η ανεργία έχει ξεπεράσει πλέον κάθε προηγούμενο στην Ελλάδα με τον αριθμό να φτάνει περίπου το 1,5 εκατ. Έλληνες.
Το κράτος λοιπόν είναι εκείνο που ευθύνεται για όλα και το μοναδικό που δεν κάνει τίποτα για τον έλληνα πολίτη, αλλά το μόνο που κάνει η κυβέρνηση είναι να βοηθά τους επιχειρηματίες και τις πολυεθνικές να ‘’πνίγουν’’ τον έλληνα ολοένα και περισσότερο καθημερινά.
Καμία κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτα για τον έλληνα από εδώ και πέρα και αυτό είναι γεγονός. Όλοι οι τσακωμοί στη βουλή είναι απλά για το θεαθήναι και για την προβολή των βουλευτών και τίποτα παραπάνω.
Ενώ η μέση ελληνική οικογένεια σήμερα λαμβάνει περίπου 6000 – 8000 το χρόνο, ο κάθε ένας έλληνας βουλευτής λαμβάνει περίπου 90.000 – 100.000, αναλόγως σε πόσες επιτροπές συμμετέχει.
Αν αυτό λέγεται κράτος δικαίου τότε σίγουρα όλοι εμείς ζούμε σε άλλον πλανήτη.
Είτε κυβέρνηση Ν.Δ, είτε ΠΑΣΟΚ, είτε ΣΥΡΙΖΑ, είτε ΚΚΕ, είτε Χρυσή Αυγή, είτε ακόμα και Οικολόγοι κανείς δεν πρόκειται να βγάλει την Ελλάδα από το αδιέξοδο ποτέ…


Γιάννης Βασιλειάδης

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.