Ο Ρούντι Γκαρσία θέλει να έχει περισσότερες επιλογές στην άμυνα ενόψει της συμμετοχής τη Ρόμα στο CL και ο Κώστας Μανωλάς βρίσκεται πλέον ψηλά στη λίστα των "τζαλορόσι".
Η νέα σεζόν βρίσκει τη Ρόμα στο Champions League μετά από απουσία χρόνων και ο Ρούντι Γκαρσία ξέρει πως για να αντέξει η ομάδα του τις υποχρεώσεις σε Ιταλία και Ευρώπη και να μην... σκάσει, θα χρειαστεί να μεγαλώσει το ρόστερ της.
Και επειδή η άμυνα ήταν το ισχυρό ατού των πρωτευουσιάνων τη σεζόν που ολοκληρώθηκε (2η καλύτερη στη Serie A μετά την Γιουβέντους) εκεί ρίχνει μεγάλο βάρος και ο Γάλλος τεχνικός, ο οποίος επιθυμεί την παρουσία τεσσάρων σέντερ μπακ.
Οι δύο υπάρχουν ήδη στο μυαλό του και είναι οι Μπενατιά (με την προοπτική ότι θα καταφέρει να τον πείσει να παραμείνει, διαφορετικά υπάρχει και η εναλλακτική της απόκτησης του Μανγκαλά) και Ντοντό ενώ -όπως υπογραμμίζει η Repubblica- επιθυμεί διακαώς να προστεθούν και άλλοι δύο εξίσου ποιοτικοί παίκτες που θα μπορούν να μπαίνουν στο αρχικό σχήμα και να μη φαίνεται η απουσία των δύο "βασικών".
"Ο πρώτος που θα αποκτηθεί, εκτός αν συμβεί κάποια έκπληξη, είναι ο Μάρκο Μπάσα: ο 31χρονος Μαυροβούνιος χωρίς κοινοτικό διαβατήριο που τον είχε ο Γκαρσία στη Λιλ και τώρα τον θέλει στη Ρόμα.
Ειδικά μετά από μία χρονιά όπου ψηφίστηκε ως ο δεύτερος καλύτερος αμυντικός στη Ligue 1 πίσω από τον Τιάγκο Σίλβα. Η συμφωνία με τη Λιλ έχει επιτευχθεί και αναμένεται συμφωνία εντός Σαββατοκύριακου", αναφέρει το ρεπορτάζ του ιταλικού μέσου για τον Μπάσα, ενώ στη συνέχεια εμπλέκει τον Κώστα Μανωλά στη "μάχη" για το ποιος θα είναι ο δεύτερος αμυντικός που θα μετακομίσει στη Ρώμη.


Αναλυτικά αναφέρει: "Έπειτα ακολουθεί η περίπτωση του Τολόι. Η Σάο Πάουλο απέρριψε το αίτημα της Ρόμα για επέκταση του δανεισμού του για έναν χρόνο ακόμα: εάν η Ρόμα καταβάλλει την υποχρεωτική ρήτρα των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ κλείνει το deal, όμως ο αθλητικός διευθυντής Βάλτερ Σαμπατίνι δεν έχει ακόμα αποφασίσει για το αν θα ολοκληρώσει τη συμφωνία με αυτούς τους οικονομικούς όρους.
Και εξετάζει εναλλακτικές περιπτώσεις: εντός της ομάδας υπάρχει ήδη ο Ρομανιόλι αλλά ο Σαμπατίνι βλέπει με πολύ καλό μάτι εδώ και χρόνια τον ΈλληνΑ Μανωλά, παίκτη του Ολυμπιακού, ο οποίος κοστολογείται 6 εκατομμύρια ευρώ", αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.


Πηγή: sport24.gr

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.