Με συγκρατημένη αισιοδοξία και πίστη για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, οι Ελληνες διεθνείς μπαίνουν στην γιορτή του Μουντιάλ, αντιμετωπίζοντας το απόγευμα (19:00) στο Μπέλο Οριζόντε την Κολομβία, για τον Γ` όμιλο της διοργάνωσης.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, αφού και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος επανήλθε στην επιθυμητή κατάσταση και θα είναι ο ένας από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς της Εθνικής. Ο Σάντος δεν προτίθεται να αλλάξει το σχηματισμό που χρησιμοποιεί (4-3-3) και όπως έδειξε στις προπονήσεις προσανατολίζεται σε μια ενδεκάδα με τους Καρνέζη, Τοροσίδη, Χολέβα, Μανωλά, Παπασταθόπουλο, Κατσουράνη, Μανιάτη, Κονέ (ή Τζιόλη), Σαλπιγγίδη, Σαμαρά και Μήτρογλου (ή Γκέκα).
Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο 40χρονος Αμερικανός Μαρκ Γκάιγκερ, με βοηθούς τον συμπατριώτη του Μαρκ Σιν Χερντ και τον Καναδό Τζόι Φλέτσερ, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Ιρανός Αλιρεζά Φαγκανί. Ο Γκάιγκερ έγινε διεθνής το 2008 και επελέγη για πρώτη φορά από τη FIFA για τελική φάση Μουντιάλ.
Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί κατά το παρελθόν μία φορά, στις 5 Ιουνίου 1994 σε φιλικό προετοιμασίας ενόψει της συμμετοχής της Εθνικής Ελλάδας στο Μουντιάλ των ΗΠΑ. Ο αγώνας διεξήχθη στο γήπεδο των «Τζάιαντς» στη Νέα Υόρκη, παρουσία 65.000 θεατών και οι Κολομβιανοί είχαν νικήσει 2-0 με γκολ των Γκαβίρια (48΄) και Ρινκόν (58΄).


Πηγή: in.gr

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.