Ακόμη ένας ανασχηματισμός έγινε και η Πρέβεζα για ακόμη μία φορά έμεινε εκτός ‘’κυβερνητικού σχήματος’’ σε αντίθεση με τους υπόλοιπους νομούς της Ηπείρου που για ακόμη μία φορά χαμογελούν με την τοποθέτηση βουλευτών τους σε κάποια κυβερνητική καρέκλα.
Έτσι λοιπόν ο βουλευτής Πρέβεζας Δημήτρης Τσουμάνης δεν δέχτηκε κάποιο τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό, προκειμένου να αναλάβει κάποιο κυβερνητικό πόστο, σε αντίθεση με τον βουλευτή Ιωαννίνων Κώστα Τασούλα που αναλαμβάνει υπουργός Παιδείας και τον βουλευτή Θεσπρωτίας Αντώνη Μπέζα που ‘’μετακομίζει’’ από το υπουργείο Υγείας στο υπουργείο Εργασίας ως υφυπουργός.
Φαίνεται ότι οι πρεβεζάνοι μέχρι σήμερα εκλεγμένοι βουλευτές είτε με τη Ν.Δ., είτε παλιότερα με το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αρεστοί στους αρχηγούς των κομμάτων και τους αφήνουν για ακόμη μία φορά στο περιθώριο και απλά στην βουλευτική τους καρέκλα.
Αλλά ας γυρίσουμε λίγα χρόνια πίσω για να δούμε τους βουλευτές της Πρέβεζας και τις φήμες που τους ήθελαν να αναλαμβάνουν ένα υπουργείο, κάτι που τελικά έμεινε μόνο ως φήμη και τίποτα παραπάνω.
Επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ και καθηγητής Γιάννης Τσεκούρας σε όλους τους ανασχηματισμούς ακούγονταν ότι θα έπαιρνε κάποια θέση στο υπουργείο Παιδείας είτε ως υπουργός είτε ως υφυπουργός, κάτι που τελικά από ότι αποδείχτηκε ήταν απλά φήμες και τίποτα παραπάνω.
Στην συνέχεια με κυβέρνηση τη Ν.Δ και πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή, το όνομα του Γιώργου Τρυφωνίδη ακούγονταν έντονα για την θέση του υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ, αφού την θέση του υπουργού την κατείχε ο κουμπάρος του Γιώργος Σουφλιάς.
Τελικά η κουμπαριά δεν μπόρεσε να δώσει στον Γιώργο Τρυφωνίδη την θέση του υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ.
Μπορεί ωστόσο ο Γιώργος Τρυφωνίδης να μην κατέλαβε κάποια κυβερνητική θέση όσο ήταν βουλευτής, ωστόσο πήρε κυβερνητική θέση αργότερα και συγκεκριμένα Γ.Γ. στο ΥΠΕΧΩΔΕ.
Για το υπουργείο Υγείας είχε ακουστεί έντονα το όνομα του βουλευτή Πρέβεζας και καθηγητή της Ν.Δ. Δημήτρη Τσαντούλα, ο οποίος αν και περίμενε κάποιο τηλεφώνημα από το γραφείο του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, κάτι τέτοιο δεν έγινε.
Ακολούθησε επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου οι φήμες για θέση στο κυβερνητικό σχήμα του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Πρέβεζας Βαγγέλη Παπαχρήστου, αλλά και αυτό ωστόσο έμεινε απλά ως φήμη και τίποτα παραπάνω.
Φαίνεται λοιπόν ότι η Πρέβεζα πολύ δύσκολα θα πάρει ποτέ κάποιο κυβερνητικό πόστο σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, αφού σημαντικό ρόλο παίζουν και οι έδρες που δίνονται στα κόμματα και είναι πάντα μοιρασμένες.
Ίσως αν αλλάξει το πολιτικό σκηνικό και φυσικά αλλάξει η κυβέρνηση, ίσως τότε να δει και η Πρέβεζα κάποιον βουλευτή της να αναλαμβάνει θέση σε κυβερνητικό πόστο.


Γιάννης Βασιλειάδης

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.