Ο Γιώργος Σαμαράς μίλησε στο FIFA.com και αναφέρθηκε στο ματς με την Κολομβία, στο επικείμενο με την Ιαπωνία, στο μέλλον του και στην εμπειρία του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Η σκόνη έχει καθίσει μετά τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι με την Κολομβία και τις αντιδράσεις που ακολούθησαν, με τον Γιώργο Σαμαρά να μιλάει στο σάιτ της FIFA για την ήττα της Εθνικής μας με 3-0 και το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και στο εξής. Ο διεθνής άσος έδωσε το σύνθημα νίκης για την επικείμενη μάχη με την Ιαπωνία στις 19 Ιουνίου. Άλλωστε, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα...
"Δεν ήταν αυτό που περίμενε ο κόσμος", είπε αρχικά ο διεθνής μεσοεπιθετικός και συνέχισε:"Έχουμε περισσότερα να δώσουμε στο τουρνουά, όμως νομίζω ότι δείξαμε κάτι απόψε. Ήταν ένα παράξενο παιχνίδι. Για τα πρώτα 5-6 λεπτά, δεν ήμασταν 100% μέσα στο ματς και δεχτήκαμε ένα κακό γκολ. Όμως, ύστερα απ' αυτό είχαμε την κατοχή της μπάλας, πιέσαμε και δημιουργήσαμε μερικές πολύ καλές ευκαιρίες. Όμως, κοίτα, αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Η Κολομβία δεν είχε άλλες ευκαιρίες, αλλά σκόραραν τρία γκολ και παρόλο που το αποτέλεσμα δεν είναι δίκαιο, πρέπει να το αποδεχτούμε".
"Ξέρω τι περίμεναν όλοι στην Ελλάδα: ότι θα είχαμε 11 παίκτες πίσω από την μπάλα και θα παίζαμε άμυνα, άμυνα, άμυνα και θα προσπαθούσαμε να κρατήσουμε το μηδέν πίσω. Όμως, θεωρώ ότι αυτό που είδαν όλοι, ήταν μια ομάδα που έπαιζε επίθεση, που κυκλοφόρησε πολύ καλά την μπάλα και ότι προσπαθούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Βγήκαμε στο γήπεδο για να νικήσουμε την Κολομβία και αυτή η φιλοσοφία δεν θα αλλάξει. Απλά ελπίζουμε ότι θα φέρει καλύτερο αποτέλεσμα για μας, διότι για μας το ματς με την Ιαπωνία είναι αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε", τόνισε ακόμα ο Σαμαράς.
"Αυτό που πρέπει να κάνουμε από εδώ και πέρα, είναι να είμαστε θετικοί, να προχωρήσουμε μπροστά και να συνεχίσουμε να παίζουμε το ίδιο στυλ ποδοσφαίρου. Κάναμε ευκαιρίες με την Κολομβία και αυτό δεν πρέπει να το ξεχάσουμε. Μια άλλη μέρα, θα μπορούσαμε το ίδιο ματς να το έχουμε νικήσει και αυτό πρέπει να το λάβουμε υπόψιν στο επόμενο καθοριστικό παιχνίδι", είπε ο διεθνής άσος και πρόσθεσε για την Ιαπωνία:
"Διαθέτουν μια καλή ομάδα, στα σίγουρα. Ήδη ξέρουμε ατομικά τους παίκτες της Ιαπωνίας και στο διάστημα αυτό θα προσπαθήσουμε να τους μελετήσουμε και σαν ομάδα. Θέλουμε να δούμε ποια είναι τα δυνατά και τα αδύνατά τους σημεία, αν αφήνουν κενούς χώρους, που μπορούμε να τους εκμεταλλευτούμε και να φτιάξουμε φάσεις".
Ο 29χρονος ρωτήθηκε για την Σέλτικ και το μέλλον του, απαντώντας: "Δεν υπάρχει πρόβλημα. Είμαι 100% συγκεντρωμένος στην Εθνική ομάδα και όταν τελειώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο θα δω τις επιλογές μου. Είναι περίεργο, για να είμαι ειλικρινής, που δεν θα αγωνίζομαι στη Σέλτικ. Είχα επτά υπέροχες σεζόν στη Γλασκώβη και μεγάλωσα εκεί, σαν άνθρωπος και σαν παίκτης. Η απόφαση, που εγώ δεν την ήθελα, ήρθε από άλλους ανθρώπους. Τώρα πρέπει να κοιτάξω για κάτι νέο, αλλά μόνο όταν τελειώσει η διοργάνωση".
Τέλος, για την εμπειρία του Μουντιάλ, είπε: "Είναι αρκετά για μένα ως τώρα. Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο είτε γίνεται στην Αφρική είτε στη Νότια Αμερική, στην Ασία ή στην Ευρώπη. Είναι το σημαντικό γεγονός που μπορείς να συμμετάσχεις με την Εθνική σου ομάδα. Μέρες όπως η σημερινή, πονάνε, όμως είμαι πολύ πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ".

Πηγή: sport24.gr

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.