Τεράστια προβλήματα δημιουργεί στους επαγγελματίες η παράνομη κατασκήνωση από εκείνους που θέλουν να απολαύσουν τις διακοπές τους ελεύθερα και ανέξοδα.
Ωστόσο ο τρόπος αυτός δημιουργεί πολλά προβλήματα στα οργανωμένα κάμπινγκ, τα οποία χάνουν καθημερινά πελάτες με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.
Μάλιστα επαγγελματίες του δήμου Πρέβεζας και Πάργας, έχουν κάνει διαμαρτυρία προς τις αρμόδιες αρχές (Ε.Ο.Τ, ΔΗΜΟΥΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ) και αναμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα των ελέγχων.
Μάλιστα την πρώτη μέρα έπειτα από τις διαμαρτυρίες η αστυνομία έκανε σχετικούς ελέγχους όπου και διαπίστωσε ότι όντως υπάρχει πρόβλημα.
Αφού προχώρησε στην απομάκρυνση ‘’παράνομων’’ κατασκηνωτών την πρώτη ημέρα, την αμέσως επόμενη το πρόβλημα εμφανίστηκε και μάλιστα πιο έντονο.
Ελεύθερες κατασκηνώσεις μπορεί να δει οποιοσδήποτε στις περιοχές Καναλίου, Καστροσυκιάς, Ριζών, Αμμουδιάς, Λούτσας, Βράχου και άλλες.
Οι ελεύθεροι κατασκηνωτές εκτός από ότι κάνουν διακοπές τσάμπα, οι περισσότεροι δεν σέβονται τίποτα, αφού πετώντας τα σκουπίδια τους όπου να ναι και όχι στους κάδους απορριμμάτων, δημιουργούν εστίες μόλυνσης.
Χαρακτηριστικό πάντως είναι το περσινό παράδειγμά όπου ελεύθερος κατασκηνωτής ‘’έκλεβε’’ ρεύμα από κολώνα της ΔΕΗ στην παραλία της Αμμουδιάς και έκανε τσάμπα διακοπές επί 20 ημέρες.
Σύμφωνα με δηλώσεις επαγγελματιών το πρόβλημα το έχουν κυρίως οι δήμοι, αφού δεν έχουν τοποθετήσει πινακίδες οι οποίες θα αναγράφουν ότι απαγορεύεται το ελεύθερο κάμπινγκ και έτσι μπορεί ο οποιοσδήποτε ανενόχλητα να κάνει δωρεάν διακοπές και μάλιστα με τις ευλογίες των δήμων και με τσάμπα ρεύμα.




Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.