Εκτεταμένους ελέγχους έκανε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, μεταξύ 04-06 Ιουλίου 2014, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις στη Λευκάδα και τη Ζάκυνθο, με σκοπό τον έλεγχο της φορολογικής νομοθεσίας, αλλά και των διατάξεων για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία. 
Ειδικότερα, μεικτά κλιμάκια Αστυνομικών των Τμημάτων Φορολογικής Αστυνόμευσης και Κοινωνικής & Ασφαλιστικής Προστασίας, έκαναν ελέγχους σε μεγάλο αριθμό καταστημάτων και επιχειρήσεων, σε είκοσι από τα οποία διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής, ασφαλιστικής και λοιπής ποινικής νομοθεσίας.
Αυτόφωρα και συλλήψεις
Σε πέντε περιπτώσεις εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία και συνελήφθησαν συνολικά πέντε άτομα (4 ημεδαποί και 1 αλλοδαπή), Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθη ένας για φορολογικές παραβάσεις, δύο για καταπάτηση αιγιαλού και παραλίας, ένας για απασχόληση παράνομου αλλοδαπού και μία αλλοδαπή επειδή δεν είχε έγγραφα παραμονής και εργασίας στη χώρα μας.
Οι παραβάσεις ήταν δεκάδες και αφορούσαν, κυρίως, σε καφετέριες, εστιατόρια και bar, τόσο στη Λευκάδα όσο και στη Ζάκυνθο. Για όλες τις περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α. για την επιβολή των προβλεπόμενων Διοικητικών κυρώσεων.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Πηγή: newsit.gr



Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.