Ληστείες, εκβιασμοί, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ζωοκλοπές και πολλά άλλα ήταν στο ημερήσιο πρόγραμμα, δύο εγκληματικών οργανώσεων στην Κρήτη που είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος στο νησί. Συνελήφθησαν 12 άνθρωποι, εμπλέκονται συνολικά 96!
Μετά από πολύμηνη έρευνα, η αστυνομία έφτασε στην εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων που δρούσαν στην Κρήτη, τουλάχιστον τους τελευταίους 13 μήνες (από τον Ιούλιο του 2013) και είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος του νησιού.
Το πεδίο δράσης τους ήταν εκβιασμοί, ληστείες, ζωοκλοπές, παραβάσεις περί εκρηκτικών υλών, διακεκριμένων κλοπών και σωματικών βλαβών, κατοχή, διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης. 
Συνελήφθησαν συνολικά δώδεκα (12) άτομα, εκ των οποίων τα πέντε ανήκουν στον ηγετικό πυρήνα των οργανώσεων, ενώ για τις συλλήψεις οργανώθηκε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση. 
Η δικογραφία που σχηματίστηκε για τη δράση των δύο εγκληματικών οργανώσεων, περιλαμβάνει συνολικά 96 (!) άτομα, μεταξύ των οποίων είναι και τα μέλη των οργανώσεων. 
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από 108.000 χιλιάδες ευρώ, ποσότητα κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας και Ι.Χ.Ε. Αυτοκίνητο
Όπως εξακριβώθηκε οι δύο εγκληματικές οργανώσεις, διέθεταν εσωτερική διάρθρωση, σαφή ιεραρχική δομή, καθώς και συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης (modus operandi), την οποία τα μέλη της εφάρμοζαν με την ίδια ή διαφορετική - κατά περίπτωση - σύνθεση.
Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα προκύπτει ότι, οι δράστες στο πλαίσιο της εγκληματικής τους δράσης έχουν αποκομίσει περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τα (82.500) ευρώ ενώ είχαν προκάλεσαν ζημιές σε βάρος ημεδαπού που υπολογίζονται στο ποσό των 500.000 ευρώ.
Οι δράστες είχαν αναπτύξει σταθερές επαφές με χρήστες ναρκωτικών ουσιών και κατάλληλους διαμεσολαβητές, τους οποίους προμήθευαν με ποσότητες κάνναβης, ενώ είχαν προβεί στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης. Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι εμπλεκόμενοι είχαν προβεί στην πώληση 103 γραμμαρίων κοκαΐνης, τουλάχιστον 20 κιλών κάνναβης και 15 ml κατεργασμένης κάνναβης (χασισέλαιο).
Επιπλέον, εξιχνιάστηκε υπόθεση καλλιέργειας 1.515 δενδρυλλίων κάνναβης σε αγροτική περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Άνω Βαλσαμόνερο του Δήμου Ρεθύμνου.
Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων για την εξάρθρωση των εγκληματικών οργανώσεων, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες, αποθηκευτικούς χώρους, και οχήματα των εμπλεκομένων και στις δύο εγκληματικές οργανώσεις, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
το χρηματικό ποσό των (108.745) χιλιάδων ευρώ, ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες,
(600) γραμμάρια κάνναβης και δενδρύλλιο κάνναβης,
Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, τα οποίο χρησιμοποιήθηκε ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών,
δύο (2) πιστόλια,
107 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
ζυγαριά ακριβείας,
διάφορα έγγραφα οικονομικών συναλλαγών,
πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM.
Οι συλληφθέντες, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται για να διερευνηθεί όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής δραστηριότητας των εμπλεκομένων.

Πηγή: newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.