Πρόστιμο  2.000.000 δολ.  επιβλήθηκε στην αμερικανική εταιρία κατασκευής όπλων Smith & Wesson, για δωροδοκία αξιωματούχων σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και την Τουρκία. 
Όπως φαίνεται η εταιρεία δωροδόκησε αξιωματούχους αρκετών χωρών για συμβόλαια για προμήθεια όπλων για την αστυνομία και τον στρατό, γράφει σήμερα η Hürriyet.Οι δωροδοκίες σημειώθηκαν  μεταξύ 2007 και 2010.
Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) κατηγόρησε την εταιρεία, της οποίας τα πιστόλια είναι δημοφιλή στις υπηρεσίες ασφαλείας και τις στρατιωτικές υπηρεσίες, έκανε δωροδοκία  $ 11.000  μετρητών και 548 δωρεάν όπλα στο Πακιστάν σε αξιωματούχους της αστυνομίας το 2008 για να λάβει μια σύμβαση προμήθειας. Η Smith & Wesson επωφελήθηκαν περισσότερο από 100.000 δολάρια από τη σύμβασή της με το Πακιστάν.
Ένα χρόνο αργότερα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είπε, ότι υπάλληλοι της  Smith & Wesson οι υπάλληλοι δωροδόκησαν στην Ινδονησία για να κερδίσει η εταιρία ένα συμβόλαιο με έναν τοπικό αστυνομικό τμήμα, αν και η συμφωνία τελικά δεν έγινε. Άλλες προσπάθειες για την αποπληρωμή των υπαλλήλων μέσω τρίτων παραγόντων έγιναν στην Τουρκία, το Νεπάλ και το Μπαγκλαντές, ανέφερε η Επιτροπή. που μιλά για παραβίαση του νόμου των ΗΠΑ Foreign Corrupt Practices, που στοχεύει στην εξάλειψη της δωροδοκίας ως  κρίσιμου παράγοντα για τον ανταγωνισμό των επιχειρήσεων διεθνώς. 
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δήλωσε ότι η εταιρεία είχε λάβει μέτρα για να σταματήσει εκκρεμείς συναλλαγές πωλήσεων, όταν έμαθε για την δωροδοκία από το προσωπικό της. Ο πρόεδρος της εταιρείας, κ.James Debney, είπε ότι ήταν ευτυχής που τακτοποιήθηκε το θέμα με αυτή την συμφωνία . 

Πηγή: onalert.gr

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.