Μεγάλη χαρά σε όλους τους Έλληνες, συμπεριλαμβανομένου και του πρωθυπουργού, έδωσε η Κατερίνα Στεφανίδη με το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε.
Η 24χρονη άλτρια του επί κοντώ ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών-Γυναικών και, μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατία Κάρολο Παπούλια, συγχαρητήριο τηλεγράφημα της έστειλε και ο Αντώνης Σαμαράς. «Για ακόμα μία φορά σηκώσατε την Ελλάδα ψηλά και δώσατε σε όλους τους Έλληνες και σε εμένα προσωπικά μεγάλη χαρά». Ο πρωθυπουργός εξέφρασε, εν συνεχεία, την ευχή για «ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις, που τόσο τις χρειάζεται η πατρίδα μας και ο ελληνικός αθλητισμός».
Τα συγχαρητήριά του εξέφρασε προς τη Στεφανίδη επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος: «Καλοδεχόμαστε την πρώτη ελληνική διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου της Ζυρίχης και συγχαίρουμε από καρδιάς την Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ. Στο πρόσωπό της χαιρετίζουμε τη νέα γενιά των Ελλήνων αθλητών που εκπροσωπούν επάξια τη χώρα μας στις διεθνείς συναντήσεις και μας γεμίζουν χαρά και υπερηφάνεια». Ανακοίνωση εξέδωσε και ο τομέας Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος «συγχαίρει την αθλήτρια Κατερίνα Στεφανίδη για τη ευρωπαϊκή νίκη στο άλμα επί κοντώ που κατέκτησε στη Ζυρίχη και της εύχεται καλή συνέχεια και καλή δύναμη στη μεγάλη της προσπάθεια για μελλοντικές επιτυχίες. Συγχαίρει επίσης και όλους τους υπόλοιπους αθλητές της ελληνικής αποστολής για την αξιοπρεπή συμμετοχή τους σε αυτό το σημαντικό αθλητικό γεγονός».
Τέλος, η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Η «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα συγχαίρει θερμά την Κατερίνα Στεφανίδη για την πολύ μεγάλη επιτυχία της να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στη Ζυρίχη. Σε μια πολύ δύσκολη εποχή για τον ελληνικό αθλητισμό η πρωταθλήτρια του επί κοντώ αποδεικνύει ότι στη χώρα μας υπάρχει μεγάλη δεξαμενή αθλητικών ταλέντων. Είναι χρέος της πολιτείας να βοηθά τους πρωταθλητές με την παροχή λειτουργικών εγκαταστάσεων και με άλλες διευκολύνσεις οι οποίες δεν θα βαρύνουν τα κρατικά ταμεία».


Πηγή: onsports.gr

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.