Αναπόσπαστο κομμάτι της ακτοπλοϊκής πραγματικότητας στη γραμμή Βόλου - Βορείων Σποράδων αποτελούν τα τελευταία χρόνια τα θαλάσσια ταξί. Προσφέρουν εναλλακτικό τρόπο μετάβασης από το Βόλο προς Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο και μάλιστα με ευέλικτα δρομολόγια που προσαρμόζονται στις ανάγκες των επιβατών τους.
Η δυνατότητα άμεσης εξυπηρέτησης, εύκολης και γρήγορης μετάβασης από το Βόλο προς τις Σποράδες, την ώρα που θέλει να ταξιδέψει ο επιβάτης, έχουν καταστήσει τα θαλάσσια ταξί του Βόλου σημείο αναφοράς. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε χρόνο η κίνηση μέσω θαλάσσιων ταξί αυξάνεται, με ολοένα και περισσότερους επιβάτες να επιλέγουν εναλλακτικές μορφές μετάβασης στα νησιά. Ιδίως όσοι... δεν αντέχουν την αναμονή στο λιμάνι ή την πολυκοσμία στο κατάστρωμα ενός πλοίου.
Στη Μαγνησία δραστηριοποιούνται δύο θαλάσσια ταξί στο Τρίκερικαι τρία στον Κατηγιώργη, που προσφέρουν άμεση, γρήγορη και οικονομική μετάβαση προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων.
Στο Τρίκερι υπάρχουν δύο ιδιώτες που ναυλώνουν θαλάσσιο ταξί για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης, κλείνεται το ραντεβού με τον ιδιοκτήτη του θαλάσσιου ταξί, το οποίο ξεκινά συνήθως από το Τρίκερι, αν όμως το θελήσει ο πελάτης μπορεί να τον παραλάβει ακόμη από το λιμάνι του Βόλου ή απ' όπου αλλού επιθυμεί.
Ο προορισμός ορίζεται από τα «θέλω» του επιβάτη. Μέσω θαλάσσιου ταξί μπορεί κανείς να ταξιδέψει προς Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο, μέχρι και Εύβοια.
Βέβαια, η επιλογή του θαλάσσιου ταξί για όσους θέλουν να έχουν τον έλεγχο της διαδρομής και ταξιδεύουν μόνοι, είναι κάπως... ακριβή επιλογή. Το κόστος όμως μειώνεται κατακόρυφα, αν συνδυαστεί η ναύλωση ενός θαλάσσιου ταξί για παρέα έως οκτώ ατόμων, όση και η χωρητικότητα των θαλάσσιων ταξί από Τρίκερι.
Από τον Κατηγιώργη η μετάβαση στη Σκιάθο είναι υπόθεση μόλις 15 λεπτών. Τα θαλάσσια ταξί «Αρχάγγελος», «Μητέρα Παναγιά» και «Αγιος Ιωάννης ο Ρώσος» εκτελούν δρομολόγια όλο το χρόνο και ιδίως το καλοκαίρι, από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης. Το ορμητήριό τους είναι από το λιμανάκι του Κατηγιώργη, απ' όπου μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα οι επιβάτες αποβιβάζονται στις Κουκουναριές της Σκιάθου.
Το κόστος της διαδρομής είναι ιδιαίτερα ελκυστικό. Το ταξί είναι χωρητικότητας έως πέντε ατόμων και αν αποπλεύσει πλήρες, το εισιτήριο κοστίζει μόλις 10 ευρώ!
Ημερόπλοιο από Αχίλλειο
Εκτός από τα θαλάσσια ταξί, γεύση από Σκιάθο μπορούν να πάρουν και όσοι επιλέξουν τα λεγόμενα ημερόπλοια.
Από το λιμανάκι του Αχιλλείου ξεκινά καθημερινά το πλοίο ElisabethCruises που έχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης 700 επιβατών. Λύνει την άγκυρά του στις 9 κάθε πρωί και προσφέρει μία ελκυστική μονοήμερη κρουαζιέρα στη Σκιάθο. Κάνει στάση στις Κουκουναριές για δυόμιση ώρες και άλλες τόσες ώρες στη χώρα Σκιάθου και επιστρέφει στις 7:30 το απόγευμα στο Αχίλλειο.
Το κόστος ανέρχεται στα 20 ευρώ το άτομο, ενώ οι επιβάτες εκτός από τις ομορφιές της Σκιάθου, έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και εν πλω.

Πηγή: thessalianews.gr

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.