Ούτε μέρα δεν κατάφεραν να μειώσουν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου την ποινή κάθειρξης των 8 ετών που τους είχε επιβληθεί πρωτόδικα, οι δύο Αλβανοί ηλικίας 31 και 22 ετών που κατηγορούνται για κλοπές και διαρρήξεις σε 92 αυτοκίνητα του νησιού...

Οι δύο αλλοδαποί σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους και με την οποία οδηγήθηκαν στην δικαιοσύνη, κατηγορούνταν αρχικά για 88 διαρρήξεις οχημάτων, όμως από την προανάκριση προέκυψαν άλλες 4 περιπτώσεις για τις οποίες λογοδότησαν ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου όπου και κρίθηκαν ένοχοι.
Κατά της ποινή άσκησαν έφεση η οποία και εκδικάστηκε χθες σε δεύτερο βαθμό. Το δικαστήριο ωστόσο και με πρόταση της εισαγγελέως της έδρας έκρινε ένοχους τους δύο αλλοδαπούς και τους επέβαλε την ίδια ποινή που και πρωτοδίκως είχαν καταδικαστεί.
Αξίζει να σημειωθεί πως στην απολογία του ενώπιον του δικαστηρίου, ο 32χρονος αποδέχτηκε τη διάπραξη μόνο των 9 διαρρήξεων από τις 92 δηλώνοντας πως όλα τα υπόλοιπα είχε αναγκαστεί να τα δεχτεί λόγω της πίεσης που δέχτηκε από τους αστυνομικούς. Ο ίδιος είπε επίσης πως ο 22χρονος συγκατηγορούμενος του δεν έχει την παραμικρή σχέση με την υπόθεση ούτε υπήρξε ποτέ συνεργός του.

Πηγή: rodiaki.gr

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.