Aπό την Ουαλία ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος διέψευσε κατηγορηματικά την πληροφορία για τη διεξαγωγή σύσκεψης τον Νοέμβριο στην Ουάσινγκτον με τη συμμετοχή των δανειστών για το ελληνικό χρέος. 
Η ανώτατη κυβερνητική πηγή δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ενημερωθεί για καμία σύσκεψη στην Ουάσινγκτον για το ελληνικό χρέος. 
Πάντως, οι πληροφορίες ανέφεραν πως οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ προετοιμάζουν μία υψηλού επιπέδου σύσκεψη της οποίας θα έχουν προηγηθεί άλλες συζητήσεις σε ανώτερο επίπεδο στη διάρκεια της συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας που θα πραγματοποιηθούν από τις 10 έως τις 12 Οκτωβρίου.
Στη σύσκεψη αυτή του Νοεμβρίου, σύμφωνα με τις πληροφορίες,  αναμένεται να τεθούν όλα τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν στην Ελλάδα, αλλά η προσοχή θα εστιαστεί στο θέμα του ελληνικού χρέους, με το ΔΝΤ όπως κάνει εδώ και χρόνια να προκρίνει τη λύση του κουρέματος.
Ωστόσο, αυτή η θέση του ΔΝΤ αναμένεται να βρεθεί απέναντι στην σθεναρή αντίσταση των Γερμανών, οι οποίοι ξεκαθαρίζουν σε κάθε τόνο και σε κάθε αφορμή πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατον να συμβεί. 


Πηγή: newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.