Από τη μία η σοβαρότητα της κατάστασης, αφού ο 56χρονος δράστης είχε εξαπατήσει δεκάδες ανθρώπους με τις δήθεν ερευνητικές του ικανότητες κι από την άλλη η... διακωμώδηση της υπόθεσης αφού οι τακτικές που ακολουθούσε ήταν στην καλύτερη περίπτωση... ευφάνταστες.
Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως. Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθησαν χθες (25-09-2014), στην Πάτρα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τρεις Έλληνες και συγκεκριμένα ένας άνδρας 56 ετών και δύο γυναίκες 46 και 35 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και παράβαση της νομοθεσίας για τη λειτουργία γραφείων ιδιωτικών ερευνών, καθώς και περί όπλων, κατά περίπτωση.

Πως ξετυλίχτηκε το κουβάρι της υπόθεσης
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία για κύκλωμα που εξαπατά πολίτες, υποσχόμενο την παρακολούθηση και καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών, χωρίς την συγκατάθεση των συνομιλητών, έναντι αμοιβής.
Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία, σε ανάλογη περίπτωση η ενδιαφερομένη πλήρωσε στον 56χρονο το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, χωρίς να παραλάβει το υλικό της καταγραφής.
Για τα παραπάνω ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, οι οποίες εξέδωσαν παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και στο πλαίσιο αυτό, εκδόθηκε διάταξη και βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, καθώς και του τραπεζικού απορρήτου.

"Λαβράκι" έβγαλαν οι έρευνες
Όπως προέκυψε από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, ο 56χρονος συλληφθείς δημιούργησε ιστοσελίδα παροχής υπηρεσιών ιδιωτικού ερευνητή και ανάρτησε σε διάφορες ιστοσελίδες, σχετικές αγγελίες, στις οποίες εκτός των άλλων, αναφερόταν η δυνατότητα πρόσβασης και καταγραφής τηλεφωνικών συνομιλιών.
Επιπλέον, όπως κατέδειξαν τα αποτελέσματα της άρσης τραπεζικού απορρήτου, από το Σεπτέμβριο του 2013 μέχρι τον Αύγουστο του 2014 στο λογαριασμό του 56χρονου κατατέθηκαν χρήματα από εξήντα πέντε 65 άτομα, συνολικού ύψους 85.540 ευρώ.
Όπως διαπιστώθηκε η 46χρονη συλληφθείσα λειτουργούσε το γραφείο χωρίς άδεια, καθώς είχε λήξει από τον Ιούνιο του 2012, ενώ ο 56χρονος και η 35χρονη απασχολούνταν στην επιχείρηση χωρίς την προβλεπόμενη άδεια εργασίας.

Ιδιωτικός ντετέκτιβ για... κλάματα!
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsIT, ο 56χρονος δράστης είχε περισσότερο... υποκριτικές ικανότητες παρά... ερευνητικές, με τα στοιχεία που αποκαλύπτονται να είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα.
Ο 56χρονος, λοιπόν, έλεγε στους πελάτες του ότι είχε εκπαιδευτεί στην... Scotland Yard (!), ενώ κυκλοφορούσε με ένα τεράστιο μαύρο τζιπ, το οποίο ήταν γεμάτο με κεραίες που φυσικά δεν έπιαναν... ούτε ραδιόφωνο.
Ακόμη, το γραφείο που διατηρούσε έξω από την Πάτρα ήταν άκρως εντυπωσιακό με αυτόματες πόρτες και πολλά δορυφορικά πιάτα, τα οποία ήταν βεβαίως εκτός λειτουργίας.
Δε δίσταζε μάλιστα να λέει στα θύματά του πως είχε στη διάθεσή του το βαλιτσάκι της ΕΥΠ, με τους περισσότερους πελάτες του να είναι απατημένοι σύζυγοι που έψαχναν απαντήσεις...

"Μαϊμού" συνομιλίες και... ελαφρολαϊκά
Σχετικά με τις ηχογραφημένες συνομιλίες, οι πληροφορίες του newsIT λένε πως ήταν κάκιστης ποιότητας, με αλλοιωμένες φωνές κι έτσι οι πελάτες του δεν μάθαιναν απολύτως τίποτα.
Η υπόθεση έγινε γνωστή όταν η γυναίκα ενός γνωστού επιχειρηματία που διαμένει στην Κηφισιά, επισκέφθηκε το γραφείο του 56χρονου στην Πάτρα, έχοντας υποψίες για τον σύζυγό της, ο οποίος έκανε συχνότατα ταξίδια στην αχαϊκή πρωτεύουσα. 
Ωστόσο το cd με τις υποτιθέμενες συνομιλίες που πήρε στα χέρια της, περιείχε το... άσμα "Όλοι θα ζήσουμε", του Γιώργου Κοινούση, με αποτέλεσμα να αντιληφθεί την απάτη και να καταγγείλει το περιστατικό.

Τι βρήκαν οι αστυνομικοί

Κατά την διάρκεια της αστυνομικής έρευνας στα... "υπερσύγχρονα" γραφεία του δράστη, βρέθηκαν ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, δύο μπλοκ αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, σφραγίδα του γραφείου ιδιωτικών ερευνών με το όνομα του 56χρονου, οχτώ φύλλα με εκτυπώσεις από ηλεκτρονικό υπολογιστή και ένα δίκαννο πλαγιόκαννο όπλο, 12 cal, με δύο εξωτερικούς επικρουστήρες, χωρίς σειριακούς αριθμούς βάσης και κάννης, για το οποίο ο 56χρονος δήλωσε πως το κατείχε ο ίδιος χωρίς τη σχετική άδεια.
Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα υποβληθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών, ενώ ο σκληρός δίσκος θα αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εργαστηριακή εξέταση.
Οι συλληφθέντες, με την δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους, οδηγούνται σήμερα (26-09-2014) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.