Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου δεν κατάφεραν να τονώσουν τον κύκλο εργασιών των εμπορικών καταστημάτων, σύμφωνα με περιοδική έρευνα που πραγματοποίησε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) στους εμπορικούς συλλόγους όλης της χώρας.

Συνολικά, η εκπτωτική περίοδος του Νοεμβρίου, όσον αφορά τις πωλήσεις των εμπορικών καταστημάτων κινήθηκε σε ίδια ή χαμηλότερα επίπεδα από την αντίστοιχη περυσινή. Μόνο μία στις πέντε εμπορικές επιχειρήσεις εμφάνισε αύξηση πωλήσεων την εκπτωτική περίοδο του Νοεμβρίου του 2014 έναντι του 2013.
Σύμφωνα με τους κατά τόπους εμπορικούς συλλόγους, οι πωλήσεις των καταστημάτων λιανεμπορίου το εκπτωτικό δεκαήμερο του Νοεμβρίου κινήθηκαν οριακά πτωτικά, σε σύγκριση με την αντίστοιχη ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο, πέρυσι.
Αναφορικά με το Βόλο, τα στοιχεία έδειξαν ότι η εμπορική κίνηση κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα.
Πανελλαδικά, οι επιχειρήσεις που δεν συμμετείχαν στο εκπτωτικό δεκαήμερο του Νοεμβρίου, αγγίζουν το 1/3 του συνόλου του δείγματος (συγκεκριμένα το 28%) ενώ το επίπεδο των εκπτώσεων κυμάνθηκε για την πλειονότητα όσων συμμετείχαν μεταξύ 11% και 20%.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το επίπεδο των εκπτώσεων ανάλογα με τον τομέα δραστηριότητας των επιχειρήσεων. Καταρχήν, μία στις δύο επιχειρήσεις στον κλάδο των επιμορφωτικών και ψυχαγωγικών ειδών δεν συμμετείχαν στις εκπτώσεις του Νοεμβρίου. Τρεις στις πέντε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ένδυση, πραγματοποίησαν μάλλον χαμηλές εκπτώσεις έως 20%.
Τα είδη που διέθεσαν οι επιχειρήσεις σε έκπτωση αφορούσαν είτε το σύνολο των εμπορευμάτων τους, είτε το μεγαλύτερο μέρος των νέων παραλαβών της σεζόν, καθιστώντας το εκπτωτικό δεκαήμερο αρκετά δελεαστικό ως προς την ποικιλία, για τους καταναλωτές.
Το εκπτωτικό δεκαήμερο του Νοεμβρίου φαίνεται να μην επηρεάζει τον συνολικό τζίρο, για το διάστημα της φθινοπωρινής - χειμερινής σεζόν σε ποσοστό 43% των επιχειρήσεων Επίσης, ένας στους τέσσερις επιχειρηματίες πιστεύει, ότι τελικά μειώνει το συνολικό τζίρο, ενώ ένας στους τρεις ότι έχει θετικό αντίκτυπο.

Πηγή: thessalianews.gr

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.