Έναν ομολογουμένως πρωτότυπο τρόπο βρήκε ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Εσσάμ (Θεόδωρος) Αλάνταση για να μας υπενθυμίσει ότι δυστυχώς η σφαγή στη Γάζα συνεχίζεται και πως η καθημερινότητα των Παλαιστινίων που ζουν σε αυτή, γράφεται διαρκώς με αίμα και θάνατο.
Σχεδίασε τη σημαία της Παλαιστίνης στον κήπο του και κατάφερε να κερδίσει το θαυμασμό των γειτόνων του που έσπευσαν να απαθανατίσουν το γεγονός,αλλά και των φίλων του σε Ελλάδα και Παλαιστίνη, μιας και ανέβασε ο ίδιος την φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
"Ήθελα όσο μπορώ, να μεταφέρω τη γη μου με τον πόνο της κοντά μου",αναφέρει ο Εσσάμ, μιλώντας στο epirusgate. Για όσους γνωρίζουν τους αγώνες του δραστήριου 48χρονου νοσηλευτή που εργάζεται στην Καρδιολογική Μονάδα του Νοσοκομείο "Χατζηκώστα" Ιωαννίνων για τη λευτεριά στην Παλαιστίνη, αυτό δεν είναι παρά μια ευχάριστη νότα στις πολύχρονους και άοκνους αγώνες που κάνει στην τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων, ώστε να κρατήσει ζωντανή τη φλόγα συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων.

Πηγή: 
epirusgate

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.