Οι τρεις που τον ικανοποίησαν απόλυτα στην Κέρκυρα και μια "καυτή πατάτα", είναι οι προβληματισμοί του Μίτσελ ενόψει ΠΑΟΚ. 
Ξανά Μήτρογλου στην ενδεκάδα την Τετάρτη (3/12).
Περισσότερους από έναν λόγους είχε ο Μίτσελ για να χαμογελάει μετά την νίκη του Ολυμπιακού επί της Κέρκυρας και τα τέσσερα τέρματα που πέτυχαν οι ποδοσφαιριστές του στο ΕΑΚ. Φορτούνης και Μπενίτες σε πρώτη φάση, αλλά και οι Αυλωνίτης, Σιόβας φώναξαν "παρών", δείχνοντας στον Ισπανό τεχνικό πως μπορεί να βασιστεί επάνω τους.
Σαφώς και η δυναμικότητα της ομάδας του Μιχάλη Γρηγορίου δεν προσφέρεται για απόλυτα συμπεράσματα, ωστόσο κάποια πράγματα δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα.
Για παράδειγμα η κινητικότητα και η ένταση που έβγαλε ο Μπενίτες στην αναμέτρηση δεν ήταν προϊόν του αντιπάλου. Ο Παραγουανός είχε μεγάλη διάθεση να προσφέρει σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Πρέσαρε, είχε διαρκή κίνηση σε όλο το πλάτος της επίθεσης, συνεργάστηκε με όλους τους παίκτες της μεσοεπιθετικής γραμμής, έδωσε ασίστ, μπούκαρε στην περιοχή βάζοντας πλάτη τους προσωπικούς του αντιπάλους.
Στα τελειώματα του τα χάλασε λίγο ο Μπενίτες, αλλά μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που προέρχεται από δίμηνη απουσία εξαιτίας θλάσης και υποτροπής. Από τις 27 Σεπτεμβρίου είχε να μπει σε ματς ο 22χρονος στράικερ και για έναν επιθετικό το Α και Ω είναι ο ρυθμός και τα πατήματα εντός περιοχής - όσον αφορά την παραγωγικότητα του σε γκολ.
Ο Μίτσελ δεν μπορούσε παρά να είναι ευχαριστημένος από τον Παραγουανό, καθώς με τον τρόπο που θέλει να αγωνίζεται η ομάδα του, ένας επιθετικός με τέτοια χαρακτηριστικά μοιάζει να "κολλάει" ιδανικά στην αγωνιστική φιλοσοφία του συνόλου.
Πάντως για το παιχνίδι της Τετάρτης (3/12, 19:30) κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Κώστας Μήτρογλου είναι αυτός που παραμένει φαβορί για την ενδεκάδα, άσχετα αν ο Μπενίτες έβαλε... ψύλλους στ' αυτιά του Ισπανού τεχνικού.
Κερδίζει συνεχώς εντυπώσεις ο Φορτούνης
Το γεγονός πως αποκτήθηκε όταν ο Ολυμπιακός είχε ολοκληρώσει το βασικό κομμάτι της προετοιμασίας του, ήταν ένα βασικό εμπόδιο για τον Κώστα Φορτούνη προκειμένου να διεκδικήσει από νωρίς χρόνο συμμετοχής με τα "ερυθρόλευκα".
Επιπροσθέτως ο Μίτσελ έβλεπε στο πρόσωπο του έναν παίκτη σε διαφορετικό ρόλο από αυτόν που είχε συνηθίσει να παίζει μέχρι σήμερα. Επομένως χρειαζόταν κάμποσο διάστημα προσαρμογής για τον 22χρονο Έλληνα διεθνή ώστε να βρεθεί στην επιθυμητή κατάσταση, τόσο από πλευράς φυσικής κατάστασης, όσο και σε θέματα τακτικής.
Ο Μίτσελ σταδιακά ξεκίνησε να τον χρησιμοποιεί ως "8άρι", θεωρώντας πως εκεί ο Φορτούνης μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα. Και η αλήθεια είναι πως ο Ισπανός τεχνικός μοιάζει να δικαιώνεται για αυτή την επιλογή του. Ο Φορτούνης μπορεί να οργανώσει πολύ καλά το παιχνίδι από τον άξονα, ενώ δείχνει βελτίωση στα ανασταλτικά του καθήκοντα, ειδικά με τις τοποθετήσεις του στον χώρο.
Στα συν, ότι με την παρουσία του 22χρονου μέσου στην ενδεκάδα ο Ντομίνγκες δεν είναι αναγκασμένος να γυρίζει πολύ πίσω για να πάρει την μπάλα αλλά αρκείται σε κίνηση στα πέριξ της περιοχής, εκεί όπου είναι πραγματικά επικίνδυνος για την αντίπαλη άμυνα.
Είναι βέβαιο πως εφόσον συνεχίσει να ανταποκρίνεται σε υψηλό βαθμό στα όσα του ζητάει ο Μίτσελ, τότε δεν θα αργήσει η στιγμή που ο Φορτούνης θα διεκδικεί στα ίσα μια θέση στην "ερυθρόλευκη" ενδεκάδα.
Ικανοποίηση και για Σιόβα, Αυλωνίτη
Για τον πρώτο υπάρχουν χαμόγελα και μόνο από την παρουσία του αυτή καθεαυτή στο χόρτο, ασχέτως απόδοσης. Ο Δημήτρης Σιόβας έχει ταλαιπωρηθεί πολύ τους τελευταίους δέκα μήνες από τραυματισμούς, εσχάτως μυϊκούς, όμως απέναντι στην Κέρκυρα αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο και έδειξε πως είναι μια χαρά από ιατρικής τουλάχιστον άποψης, που είναι και το βασικό ζητούμενο αυτή την εποχή.
Τώρα ο Μίτσελ περιμένει να δει τον 26χρονο στόπερ να ανεβάζει συνέχεια ρυθμούς προκειμένου να έχει την δυνατότητα να τον υπολογίζει κανονικά για την βασική ενδεκάδα σε οποιοδήποτε παιχνίδι και ανεξαρτήτως αντιπάλου.
Όσον αφορά τον Αυλωνίτη; Για ένα ακόμη παιχνίδι που τον εμπιστεύτηκε ο Μίτσελ, τον έβγαλε ασπροπρόσωπο. Ο 24χρονος στόπερ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στο 90λεπτο και ήταν σχεδόν αλάνθαστος. Επαναλαμβάνουμε, η δυναμικότητα της Κέρκυρας μπορεί να μην προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα, αλλά και εδώ κάποια πράγματα ήταν φως φανάρι.
Οι τοποθετήσεις του Αυλωνίτη, η διάθεση του να βγει πρώτος στην μπάλα, η ικανότητα του στον αέρα και το γεγονός πως απέφυγε εντελώς τις περιττές ενέργειες και τα αβίαστα λάθη, είναι στοιχεία που πρέπει να πιστωθεί ο παίκτης.
Κασάμι, η "καυτή πατάτα"
Μια από τις περιπτώσεις που προβλημάτισαν τον Μίτσελ στο ΕΑΚ, ήταν και η αγωνιστική... αναρχία του Παϊτίμ Κασάμι. Ο Ελβετός αγωνίστηκε σε πιο ελεύθερο ρόλο μπροστά από τους Μιλιβόγεβιτς και Μπουχαλάκη, αποτελώντας ουσιαστικά τον αντί - Ντομίνγκες στην ενδεκάδα.
Ο Ελβετός διεθνής δεν είχε κακή παρουσία στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο υπήρξαν φορές που ενήργησε βεβιασμένα, εγωιστικά και έξω από το πλάνο του Μίτσελ. Ο Ισπανός τεχνικός δεν συνηθίζει να βάζει φρένο στις πρωτοβουλίες των παικτών του, όμως θέλει να εκτελούν τις βασικές εντολές του.
Ο Κασάμι λοιπόν αρκετές φορές βρέθηκε σε χώρο μακριά από αυτόν που του είχε πει ο Μίτσελ να κινείται, ενώ ουκ ολίγες φορές με την μπάλα στα πόδια καθυστέρησε την ανάπτυξη, σούταρε από πολύ μακριά ή την έχασε μετά από περιττή ενέργεια. Παρά τις φωνές του Ισπανού τεχνικού το πρόβλημα δεν διορθώθηκε και στο ημίχρονο ο 22χρονος μέσος έμεινε στα αποδυτήρια.
Είναι φανερό πως υπάρχει πρόβλημα συνεννόησης ανάμεσα σε Μίτσελ και Κασάμι, ωστόσο η λύση σίγουρα δεν είναι να χαθεί ο παίκτης. Μιλάμε για προσόντα που πολύ δύσκολα βρίσκεις σε χαφ του άξονα (γιατί τέτοιος είναι ο Κασάμι) και μάλιστα σε τέτοια ηλικία. Ζημιωμένες από μια εξέλιξη αλά... Βάις θα βγουν όλες οι πλευρές, μα κυρίως ο Ολυμπιακός σε αγωνιστικό επίπεδο.
Η αντικατάσταση του Ματιέ Ντοσεβί στο ημίχρονο έγινε για λόγους τακτικής. Ο Γαλλοαφρικανός ήταν δραστήριος στο ξεκίνημα του αγώνα και ο Μίτσελ τον παρότρυνε να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες, βάζοντας στο παιχνίδι και τον Ελαμπντελαουί.
Λίγο η διστακτικότητα που έδειξε, λίγο το γεγονός πως δεν ήταν αρκούντως αποτελεσματικός, ώθησαν τον Μίτσελ να αντικαταστήσει τον Ντοσεβί στο ημίχρονο, με τον Φορτούνη να παίρνει την θέση του.
Με τους πιο "ψημένους" κόντρα στον ΠΑΟΚ
Αν και με τον Μίτσελ στον πάγκο κάθε πρόβλεψη μοιάζει παρακινδυνευμένη, το πιθανότερο σενάριο είναι να πάει ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ με τους πιο "ψημένους" παίκτες του στην ενδεκάδα.
Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Φουστέρ, Αφελάι, Ντομίνγκες και Μήτρογλου είναι οι επικρατέστεροι 11 για το ντέρμπι με τον "Δικέφαλο" την Τετάρτη (3/12, 19:30) στο Φάληρο, με τον Σαλίνο να παραμονεύει για την έκπληξη.
Κασάμι, Φορτούνης και Μπενίτες θα βρεθούν ενδεχομένως στην 18άδα και θα χρησιμοποιηθούν ανάλογα με την εξέλιξη της αναμέτρησης. Αντίθετα, ο Ντοσεβί θα δώσει "μάχη" για να βρεθεί στον πάγκο των αναπληρωματικών.

Πηγή: sport24.gr

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.