Ο πρώην πρόεδρος της Ferrari, Luca di Montezemolo, απαντά στις «άσκοπες και αβάσιμες κατηγορίες» για τον τρόπο που διοίκησε την εταιρεία και την ομάδα F1.
O di Montezemolo παραιτήθηκε τον Οκτώβριο από τη θέση του προέδρου της Ferrari, μετά από 23 χρόνια στο τιμόνι της εταιρείας του Maranello.
H Ferrari είχε μια πολύ κακή αγωνιστική χρονιά το 2014, όπου δεν πήρε ούτε μία νίκη για πρώτη φορά από το 1993, και ανέβηκε μόλις δύο φορές στο βάθρο.
Ο νέος πρόεδρος, Sergio Marchionne, είχε πει πριν λίγες μέρες ότι η Ferrari πληρώνει τα λάθη που είχε κάνει τα τελευταία χρόνια και έριξε την ευθύνη σε στρατηγικές επιλογές που «έγιναν από άλλους» για το γεγονός ότι η εξέλιξη του μονοθεσίου της επόμενης χρονιάς καθυστέρησε να αρχίσει.
Ο di Montezemolo απάντησε στον Marchionne μέσω των ιταλικών ΜΜΕ, λέγοντας ότι άξιζε περισσότερο σεβασμό για τη δουλειά του τα προηγούμενα χρόνια.
«Δεν σκόπευα να συνεχίσω αυτή τη διαμάχη, λόγω της μεγάλης αγάπης που έχω για τη Ferrari, λόγω του σεβασμού που αξίζουν αυτοί που δουλεύουν τώρα εκεί και που είχαν δουλέψει και νικήσει στις αγορές και στις πίστες», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων ANSA.
«Όμως τις τελευταίες εβδομάδες άκουσα επαναλαμβανόμενες, άσκοπες και κάποιες φορές αβάσιμες κατηγορίες. Δεν θέλω να πέσω στην παγίδα τέτοιων προκλήσεων.
«Οι αγωνιστικές επιτυχίες, πιο πολυάριθμες από αυτές που είχε οποιαδήποτε άλλη ομάδα, η ισχύς και το κύρος που η μάρκα έχει χτίσει σε όλο τον κόσμο, και τα οικονομικά αποτελέσματα που ήταν θεμελιώδη για τον όμιλο FCA και φέτος είναι τα καλύτερα στην ιστορία της εταιρείας, μιλάνε από μόνα τους.
«Πιστεύω πως τα Χριστούγεννα θα ηρεμήσουν τα πνεύματα και θα φέρουν καλύτερη κρίση»
Η ΘΕΣΗ ΣΤΗ FORMULA 1
Την περασμένη εβδομάδα, ο di Montezemolo επαναδιορίστηκε μη εκτελεστικός πρόεδρος του FormulaOne Group – μια θέση παρόμοια με αυτή που κατείχε όταν ήταν επικεφαλής της Ferrari.
Παράλληλα, ο Bernie Ecclestone αποκαταστάθηκε ως CEO του ομίλου.
Ο Marchionne δήλωσε ότι δεν θα ενέκρινε την αντικατάσταση του Ecclestone από τον di Montezemolo στη θέση του επικεφαλής του FOM.
«CEO είναι ξανά ο Ecclestone, αλλά αν μας ρωτούσαν τη γνώμη μας για τον Montezemolo θα λέγαμε όχι για λόγους καλού γούστου», δήλωσε ο Marchionne στην Gazzetta dello Sport.
«Από σεβασμό στους άλλους, δεν μπορείς να υποστηρίξεις έναν παλιό σου πρόεδρο να αναλάβει έναν τέτοιο ρόλο. Δεν μπορείς να κάνεις κάποια πράγματα για λόγους διακυβέρνησης.
«Κι εγώ, ως επικεφαλής της Ferrari, αν ήμουν τότε σε αυτή τη θέση, θα έλεγα όχι για τον Todt στο τιμόνι της FIA, παρά τα προσόντα και τις ικανότητές του».
 

Πηγή: newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.