Στο πλαίσιο της έκθεσης Consumer Electronics Show 2015 στο Λας Βέγκας, η Audi  διοργανώνει ένα διαφορετικό test drive σε μια προσπάθεια να αναδείξει την τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης που έχει εξελίξει.
Συγκεκριμένα ένα Audi A7 Sportback Piloted Driving Concept κάνει μια διαδρομή 900 χιλιομέτρων στην περίφημη Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνια χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. 
Η δοκιμή πραγματοποιείται σε πραγματικές συνθήκες κίνησης και όχι σε κάποια κλειστή διαδρομή, με ταχύτητες που φτάνουν τα 110 km/h. Στόχος του αυτόνομου Audi A7 είναι να βρίσκεται αύριο, 6 Ιανουαρίου, στα εγκαίνια της CES στο Λας Βέγκας. 
H Audi λέει πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κάνει μόνο του όλα όσα κάνει υπό κανονικές συνθήκες ένας οδηγός. Με άλλα λόγια επιταχύνει, επιβραδύνει, αλλάζει κατεύθυνση, κτλ., χάρη σε μια σειρά από αισθητήρες που “βλέπουν” το δρόμο και μεταφέρουν τα δεδομένα σε μια κεντρική μονάδα ελέγχου. Βέβαια, υπάρχουν και δικλείδες ασφαλείας, οπότε αν το σύστημα φτάσει στα “όριά του”, τότε ειδοποιείται ο οδηγός να παρέμβει. 


Πηγή: newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.