Περίπου 12.000 πακέτα τσιγάρα βρέθηκαν στην κατοχή ενός54χρονου Έλληνα κι ενός 29χρονου Πακιστανού που συνελήφθησαν στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας.
Όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων, για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης και πώλησης λαθραίων τσιγάρων, 
το πρωί έγινε έρευνα στο σπίτι του 29χρονου.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, προέκυψε ότι ο 29χρονος χρησιμοποιούσε το σπίτι ως αποθηκευτικό χώρο στον οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8.240 πακέτα τσιγάρων, διαφόρων εταιρειών, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από το Νόμο ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.
Στη συνέχεια, όπως προέκυψε από την προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ο 29χρονος συνδεόταν άμεσα με τον 54χρονο και σε έλεγχο που έκαναν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας σε Δ.Χ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 54χρονου, 
βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3.600 πακέτα τσιγάρων, διαφόρων εταιρειών, 
τα οποία δεν είχαν την απαιτούμενη από το Νόμο ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.
Η προανάκριση γίνεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.


Πηγή: newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.