Τις πληγές τους μετρούν οι αγρότες στη Δυτική Αχαία, από τηνκακοκαιρία των προηγούμενων ημερών, που είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν οι καλλιέργειές τους.
Για εκτεταμένες ζημιές τόσο στις υπαίθριες καλλιέργειες όσο και στα θερμοκήπια στην περιοχή των Σαγαιίκων, του Λάππα, του Απιδεώνα, του Καγκαδίου κάνει λόγο o Διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σαγαιίκων Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, τονίζοντας ότι οι παραγωγοί βρίσκονται σε αδιέξοδο καθώς δεν είχαν προλάβει να προχωρήσουν στη συγκομιδή.
«Ο παγετός ήταν ιδιαίτερα έντονος και οι καταστροφές που προκλήθηκαν είναι μεγάλες. Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων του προηγούμενου μήνα δεν ήταν δυνατή η συγκομιδή και το πρόβλημα για τις υπαίθριες καλλιέργειες είναι ότι ο ΕΛΓΑ από τις 31 - 12 και για κάποιους μήνες δεν καλύπτει τις καταστροφές λόγω πάγου». Μάλιστα εκτιμά ότι το έντονο ψύχος και οι δυνατοί άνεμοι κατέστρεψαν σε Δυτική Αχαΐα και Ηλεία περίπου 2.500 στρέμματα καλλιεργειών.
Προκειμένου να εξασφαλιστούν αποζημιώσεις για όλους τους παραγωγούς που υπέστησαν ζημιές εκπρόσωποι του Αγροτικού Συνεταιρισμού  Σαγαιίκων επισκέφθηκαν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ζητώντας την παρέμβαση του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα στον ΕΛΓΑ.
"Οι καταστροφές από την κακοκαιρία είναι το επιστέγασμα μιας πολύ δύσκολης χρονιά με πολύ χαμηλές τιμές διάθεσης της παραγωγής κυρίως στην εαρινή πατάτα με 25 περίπου λεπτά το κιλό και του καρπουζιού με 3- 6 λεπτά το κιλό. Με αυτές τις τιμές δεν γίνεται να καλυφθεί ούτε το κόστος".


Πηγή: newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.