Συνολικά έξι υποθέσεις που αφορούν ενδοοικογενειακή βία θα εκδικαστούν σε δεύτερο βαθμό το επόμενο διάστημα στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων, αποδεικνύοντας την αυξανόμενη τάση που εμφανίζουν τα περιστατικά αυτά και στηΡόδο.
Το νησί κατέχει αρνητική πρωτιά σε πανελλαδικό επίπεδο, φιλοξενώντας τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων στον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών ανάμεσά τους και παιδιά, ενώ πολλές από τις περιπτώσεις αφορούν ακραία περιστατικά βίας.
Στην προσεχή του συνεδρίαση το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων θα ασχοληθεί με έξι τέτοιες υποθέσεις οι οποίες θα εκδικαστούν σε δεύτερο βαθμό σε μία προσπάθεια οι κατηγορούμενοι να μειώσουν τις πρωτόδικες ποινές που τους έχουν επιβληθεί.
Οι υποθέσεις που θα εκδικαστούν σε δεύτερο βαθμό 
Συγκεκριμένα, στο εδώλιο του δικαστηρίου θα βρεθεί στις 13 Ιανουαρίου 56χρονος κάτοικος Ρόδου ο οποίος το καλοκαίρι του 2008 πήγε στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του και την χτύπησε με γροθιές στο κεφάλι προκαλώντας της σωματικές βλάβες. Το 2013, ο 56χρονος κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου για την κατηγορία της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή, ενώ αθωώθηκε για την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης που τον βάραινε.
Το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων θα ασχοληθεί επίσης και με την υπόθεση 41χρονου κάτοικου Ρόδου ο οποίος κατηγορείται για εξύβριση, ενδοοικογενειακή απειλή, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, κατηγορίες για τις οποίες έχει καταδικαστεί (τον Αύγουστο του 2011) από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε φυλάκιση 2 ετών και 10 μηνών μετατρεπόμενη προς 15 ευρώ την ημέρα.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 41χρονος ξημερώματα στις αρχές Αυγούστου του 2011 προκάλεσε επεισόδιο σε 32χρονη Αγγλίδα με την οποία διατηρούσε σχέσεις περίπου 3 εβδομάδες.Ο άνδρας κατηγορείται ότι ανάγκασε την αλλοδαπή να σταματήσει το αυτοκίνητό της έξω από ξενοδοχείο της Λίνδου και αφού έκλεισε την πόρτα του αυτοκινήτου πάνω στο πόδι της, την έβγαλε έξω τραβώντας την από τα μαλλιά και αφού την χτυπούσε με μπουνιές και κλωτσιές σε όλο της το σώμα, την έριξε στο έδαφος και με τα χέρια του της χτυπούσε με δύναμη το κεφάλι της στο οδόστρωμα.
Το ίδιο δικαστήριο θα εξετάσει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση 49χρονου κάτοικου Ρόδου ο οποίος κατηγορείται για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή απειλή. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 49χρονος τον Δεκέμβριο του 2011 και τον Μάιο του 2012 βιαιοπράγησε σε βάρος της συζύγου του με αποτέλεσμα να της προκαλέσει σωματικές βλάβες. Τον Ιούνιο του 2014 καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε φυλάκιση ενός έτους και τριών μηνών με τριετή αναστολή. 
Για την μπουνιά που έδωσε στην Ρωσίδα φίλη του πριν από τρία χρόνια, θα βρεθεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων 40χρονος από την Γεωργία κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη.
Την ποινή των 13 μηνών φυλάκιση με τριετή αναστολή που του έχει επιβληθεί θα επιχειρήσει να μειώσει στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων, 43χρονος κάτοικος Ρόδου που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή απειλή.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το περιστατικό σε βάρος της συζύγου του 43χρονου σημειώθηκε βραδινές ώρες τον Σεπτέμβρη του 2013. Η σύζυγος κατήγγειλε στην αστυνομία πως ο άνδρας της την εξύβρισε, την απείλησε και της προκάλεσε σωματικές βλάβες χτυπώντας της.
Τέλος στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων θα βρεθεί 36χρονος κάτοικος Ρόδου ο οποίος στο τέλος του Σεπτέμβρη του 2013 λίγο μετά τα μεσάνυχτα πήγε στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του όπου την εξύβρισε και την απείλησε. Ο ίδιος επέστρεψε λίγες ώρες αργότερα και μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών του εξύβρισε και χτύπησε την μητέρα τους. Έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους και έξι μηνών με τριετή αναστολή.


Πηγή: newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.