Μια απίστευτη κομπίνα με τεράστια κέρδη για εκείνους και τεράστια κινδύνους για τους καταναλωτές είχαν στήσει ένας 68χρονος και ο 38χρονος γιος του από το Καζακστάν
Μία ακόμη υπόθεση εμπορίας και διακίνησης λαθραίων και νοθευμένων ποτών κατά χιλιάδες σε μπαρ και νυχτερινά κέντρα της Αθήνας και των νησιών, εξιχνίασε το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής.
Συγκεκριμένα, συνελήφθη, ένας 68χρονος ομογενής από το Καζακστάν για εμφιάλωση και διακίνηση νοθευμένων αλκοολούχων ποτών και αναζητείται ο 38χρονος γιος του καθώς και άγνωστος αριθμός συνεργών, προμηθευτών και αγοραστών. Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για πλαστογραφία, διάθεση προς πώληση προϊόντων εγκλήματος καθώς και για παράβαση του τελωνιακού και φορολογικού κώδικα.
Μετά από διερεύνηση υπόθεσης παρασκευής, εμφιάλωσης και διακίνησης νοθευμένων αλκοολούχων ποτών, εξακριβώθηκε ότι ο 68χρονος από κοινού με τον 38χρονο γιο του, είχαν εγκαταστήσει παράνομα εμφιαλωτήριο οινοπνευματωδών ποτών, στο σπίτι τους στις Αχαρνές και στο Ίλιον, τα οποία και διακινούσαν. Συγκεκριμένα, ως προς τον τρόπο δράσης, ο συλληφθείς συνέλλεγε άδειες φιάλες ποτών έξω από κέντρα διασκέδασης της Παραλιακής και του Βοτανικού και από κάδους ανακύκλωσης και χαρτοκιβώτια αλκοολούχων ποτών έξω από σούπερ μάρκετ, ώστε όταν τα συσκεύαζε να περνούσαν απαρατήρητα.
Στη συνέχεια, προμηθεύονταν από άγνωστα άτομα την πρώτη ύλη και κατόπιν επεξεργασίας της, την εμφιάλωναν. Ακολούθως, τα τοποθετούσαν στα χαρτοκιβώτια και τα διέθεταν σε καταστήματα χονδρικής και λιανικής πώλησης, χωρίς παραστατικά - τιμολόγια. Η Αστυνομία εκτιμά, πως η πρώτη ύλη ερχόταν από τη Βουλγαρία και καθώς ήταν λευκή αφορούσε κυρίως βότκα.
Ο βαθμός επικινδυνότητας αυτής της πρώτης ύλης θα φανεί από τα αποτελέσματα του Χημείου του Κράτους, αλλά ενδεικτικό είναι το γεγονός πως από τις αναθυμιάσεις που έβγαιναν, κατά την έφοδο των αστυνομικών, δύο από αυτούς λιποθύμησαν!
Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και σε οχήματα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού και με την συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε και κλιμακίων της Γ΄ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών και του Τελωνείου Αθηνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.928 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών που έφεραν σήματα 51 διαφορετικών εταιρειών, 6 δεξαμενές περιέχουσες υγρό άγνωστης μέχρι στιγμής σύστασης, υλικοτεχνικός εξοπλισμός εργαστηρίου εμφιάλωσης, 6.910 ευρώ και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο ως μέσο διακίνησης. Εκτιμάται ότι ο αριθμός των αλκοολούχων ποτών που διακινήθηκαν, είναι πολλαπλάσιος του αριθμού των κατασχεθέντων, καθώς υπολογίζεται πως πατέρας και γιος είχαν στήσει αυτή την «επιχείρηση» εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο.
Για να γίνει αντιληπτό το περιθώριο κέρδους των καταστημάτων που αγόραζαν και σέρβιραν αυτές τι «μπόμπες» στους πελάτες τους, το μπουκάλι δήθεν βότκας κόστιζε μόλις 3 ευρώ! Από εκεί μπορεί να αντιληφθεί κανείς και τι είδους πρώτες ύλες μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί, ενώ συχνά σε αυτές τις περιπτώσεις χρησιμοποιούνται και βερνίκια για να χρωματίσουν τα υγρά που πωλούνται ως διάφορα ποτά. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Πηγή: news247.gr

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.