Ο Παναθηναϊκός πήρε την τρίτη σερί νίκη του στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας και είναι με τα... δύο πόδια στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ταυλαρίδης σημείωσε το μοναδικό γκολ του αγώνα. Αποδοκιμασίες για τους παίκτες του ΠΑΟΚ από τυς λίγους οπαδούς τους που βρέθηκαν στην Τούμπα.
Ο Γιάννης Αναστασίου συμπλήρωσε 100 ματς στον πάγκο του Παναθηναϊκού και πανηγύρισε μία σημαντική νίκη μέσα στην Τούμπα που, ουσιαστικά, δίνει στους "πράσινους" την πρώτη θέση στα πλέι οφ και το δικαίωμα συμμετοχής στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα οι φιλοξενούμενοι. Απογοήτευσαν οι παίκτες του Γεωργιάδη.
Ο Παναθηναϊκός απέδειξε από την αρχή του αγώνα στην Τούμπα ότι είναι με διαφορά η πιο φορμαρισμένη ομάδα των πλέι οφ. Οι παίκτες του Αναστασίου είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού και έφταναν με σχετική ευκολία στην περιοχή του Ιτάνζ. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ ήταν πρωταγωνιστής στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους.
Αρχικά σταμάτησε το πλασέ του Νίνη στο 15' και στη συνέχεια απέκρουσε με τα πόδια το δυνατό σουτ του Μαυρία. Το ίδιο συνέβη και στο 22' και πάλι σε σουτ του εξαιρετικού Νίνη, ενώ στο 32' το πολύ καλό σουτ του Νίνη δεν βρήκε για λίγο το στόχο.
Ο ΠΑΟΚ δεν έβρισκε λύσεις και για πρώτη φορά απείλησε με τον Κάτσε στο 37'. Τελικά το γκολ που κυνήγησαν οι “πράσινοι” ήρθε στο 43' με την ωραία κεφαλιά του Ταυλαρίδη. Το τέρμα που δέχτηκε η ομάδα του Γεωργιάδη, “ξύπνησε” τους παίκτες του αλλά ο χρόνος ήταν λίγος μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου. Ο Ρικάρντο Κόστα με κεφαλιά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους προσπάθησε να σκοράρει αλλά ο Στιλ απέκρουσε εντυπωσιακά.
Ο Γεωργιάδης έκανε δύο αλλαγές στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου και η ομάδα του ήταν εμφανώς βελτιωμένη. Στο 51' έχασε σημαντική ευκαιρία με τον κορυφαίο παίκτη της, τον Κίτσιου να στέλνει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού. 
Ο δικέφαλος του βορρά είχα την κατοχή όμως δεν απειλούσε. Στο 65' ο Μακ ζήτησε αλλαγή όμως πριν προλάβει να αντιδράσει ο προπονητής του, ήρθε ο τραυματισμός του Αθανασιάδη και η αναγκαστική τρίτη αλλαγή με τον Κουλούρη να μπαίνει στον αγώνα.
Ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε τον αγώνα και με το υπέρ του 1-0 είχε την άνεση να κρατήσει την μπάλα και να “παγώσει” το ρυθμό. Αν και ο ΠΑΟΚ έπαιζε, ουσιαστικά, το τελευταίο του χαρτί σε αυτό το ματς, δεν κατάφερε να δημιουργήσει την παραμικρή ευκαιρία ως το φινάλε και έτσι οι “πράσινοι” έφυγαν με το τρίποντο από την Τούμπα και την, κατά 99%, πρωτιά στα πλέι οφ.
Ο Παναθηναϊκός έγινε η πρώτη ομάδα από τότε που θεσπίστηκε η διαδικασία των πλέι οφ που ξεκίνησε με 3 νίκες το μίνι πρωτάθλημα αλλά και η πρώτη που δεν δέχεται γκολ στα τρία πρώτα ματς της. 

Η βαθμολογία (μετά από 3 αγώνες στα πλέι οφ)


1. Παναθηναϊκός 11
2. ΠΑΟΚ 4
3. Αστέρας Τρίπολης 3
4. Ατρόμητος 2

Επόμενη αγωνιστική (Κυριακή 31 Μαϊου)

Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Κίτσιου, Ρατς, Τζαβέλλας, Ρικάρντο Κόστα, Τζιόλης, Κάτσε, Νομπόα, Μακ, Πόζογλου (46' Περέιρα), Παπαδόπουλος (46' Αθανασιάδης, 68' Κουλούρης).
Παναθηναϊκός: Στιλ, Μπούρμπος, Σίλντενφελντ, Νάνο, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Ζέκα, Νίνης (77' Λαγός), Πράνιτς (57' Ατζαγκούν), Μαυρίας, Καρέλης (63' Μπεργκ).


Πηγή: newsit

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.