Ο δράστης τον περασμένο Απρίλιο, κάνοντας χρήση καρτών "κλώνων", έκανε αγορές στους Νομούς Ξάνθης και Καβάλας, οι οποίες ξεπερνούν τις 18.000 ευρώ! Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των προϊόντων από τις αγορές...
Στην εξιχνίαση μιας πραγματικά απίστευτης απάτης προχώρησε η Ασφάλεια Ξάνθης, ξετυλίγοντας το κουβάρι μιας ιδιαίτερης υπόθεσης και φτάνοντας στα στοιχεία ενός 35χρονου από την περιοχή. 
Πρόκειται για άνδρα ο οποίος τον περασμένο Απρίλιο κάνοντας χρήση καρτών κλώνων έκανε αγορές σε Ξάνθη και Καβάλα, που ξεπερνούν τις 18.000 ευρώ. 
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία Τραπεζικού Ιδρύματος, σχετικά με ύποπτες συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες στην περιοχή. 
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 35χρονος έχοντας υποκλέψει δεδομένα τραπεζικών καρτών, οι οποίες είχαν εκδοθεί από Τραπεζικό Ίδρυμα των Η.Π.Α., 
κατάρτισε κάρτες κλώνους και στη συνέχεια, κάνοντας χρήση αυτών, έκανε αγορές από διάφορα καταστήματα. 
Τι βρήκαν οι αστυνομικοι
Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο δράστης κατά το χρονικό διάστημα 2 – 20/4/2015,
έκανε πλήθος αγορών, από διάφορα καταστήματα – επιχειρήσεις στους Νομούς Ξάνθης και Καβάλας, 
η αξία των οποίων ανέρχεται στις 18.320 ευρώ. 
Επίσης προέκυψε ότι ορισμένα από τα προϊόντα των αγορών που έκανε ο 35χρονος, τα διέθεσε σε άλλους δύο δράστες, έναν 40χρονο Έλληνα και έναν 64χρονο από την Αρμενία, οι οποίοι κατηγορούνται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των τριών φερόμενων ως δραστών, 
βρέθηκαν κάποια από τα αντικείμενα που αγόρασε ο 35χρονος, κατά τις συναλλαγές του με τις κάρτες κλώνους, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 1 μοτοσικλέτα, 1 ποδήλατο, 4 ηλεκτρονικές συσκευές, 4 ηλεκτρικές συσκευές, 2 κινητά τηλέφωνα, 1 οικιακό σκεύος. 
Σημειώνεται ότι ο 35χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για τα ίδια αδικήματα, 
καθώς επίσης και για παράβαση του νόμου περί τελωνειακού κώδικα. 
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης
ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δράσης του 35χρονου 
και να διερευνηθεί περαιτέρω η συγκεκριμένη υπόθεση. 

Πηγή: ThrakiToday


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.