Ολοκληρώθηκε, μετά από μία ώρα και ένα τέταρτο, η συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή
Μία συνάντηση που έγινε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή και για το κόμμα και για τη χώρα.

Πηγές της Συγγρού ανέφεραν ότι «και οι δύο άντρες θεωρούν ότι με σοβαρότητα και υπευθυνότητα η ΝΔ αντιμετωπίζει την όλη κατάσταση και την κρίση, εκτιμούν ότι πρέπει να υπάρχει εγρήγορση, ιδιαίτερα όταν η ΝΔ είναι ο κυρίαρχος πυλώνας για την εγγύηση της ευρωπαϊκής μας προοπτικής».
Εδώ και πολύ καιρό φημολογούνταν μια συνάντηση ανάμεσα στον νυν πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και τον προκάτοχό του. Τελικά, αυτή έγινε την ώρα που οι στιγμές για το μέλλον των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές φαντάζουν πιο κρίσιμες από ποτέ και αλλά λίγες ώρες μετά τον καυγά του Αντώνη Σαμαρά με την Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή τη συνάντηση της τελευταίας με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Η συνάντηση Σαμαρά - Καραμανλή έγινε στο σπίτι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην Κηφισιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω της κρισιμότητας των στιγμών ο κ. Σαμαράς πήρε την πρωτοβουλία και κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό για να συζητήσουν.
Συνεργάτες του κ. Σαμαρά τόνιζαν πως η πρωτοβουλία του προέδρου της ΝΔ, εντάσσεται στο πλαίσιο των όσων αποφασίστηκαν νωρίτερα στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.
Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι η Συγγρού επέλεξε να δημοσιοποιήσει τη συνάντηση. Άλλωστε ο κ. Καραμανλής παραμένει ένα πρόσωπο με ειδική εσωκομματική βαρύτητα στο γαλάζιο στρατόπεδο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΙΡΗ ΚΑΛΟΥΤΣΑΚΗ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΑΦΕΡΜΟΣ 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.