Ειδικευόμενος γιατρός από το Κονγκό συνελήφθη γιατί ζητούσε “φακελάκια” από ηλικιωμένη! 
Η αστυνομία συνέλαβε έναν ειδικευόμενο χειρούργο του Γενικού Νοσοκομείου της Αθήνας γιατί απαίτησε το ποσό των 300 ευρώ, ως αμοιβή για υπηρεσίες σε 87χρονη ασθενή, στο πλαίσιο κατ’ οίκον επισκέψεων που πραγματοποίησε.
Ο 36χρονος, που είναι υπήκοος του Κονγκό, κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της κόρης της 87χρονης. Στις 31 Μαΐου είχαν πάει στο Γενικό Νοσοκομείο της Αθήνας, ο συλληφθείς γιατρός εξέτασε την ασθενή και της σύστησε συντηρητική θεραπεία και της είχε προτείνει να την πραγματοποιήσει ο ίδιος με επισκέψεις στο σπίτι της. 
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο γιατρός κατά τη δεύτερη επίσκεψη απαίτησε ως αμοιβή 50 ευρώ τη φορά και ακολούθως, συμφώνησε να πληρωθεί συνολικά με το ποσό των 300 ευρώ, κατά την έκτη επίσκεψη.
Σε προγραμματισμένη συνάντηση, προχθές, στο σπίτι της 87χρονης ασθενούς, η κόρη της παρέδωσε στον γιατρό, το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.
Σε σωματική έρευνα που πραγματοποίησαν στον 36χρονο αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, οι οποίοι επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, βρέθηκε και κατασχέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε στον Τακτικό Ανακριτή.


Πηγή: newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.