Ατελείωτες ουρές μπροστά στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης για να πάρουν τα 60 ευρώ που δικαιούνται κάνουν και σήμερα χιλιάδες Βολιώτες.

Μέρα και νύχτα οι ουρές δεν μικραίνουν αφού όλα τα υποκαταστήματα των τραπεζών πολιορκούνται από ανθρώπους κάθε ηλικίας που προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα λιγοστά χρήματα. Ακομα και σε ΑΤΜ μέσα σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός.
Την ίδια ώρα τα ράφια σε όλα τα σούπερ μάρκετ του Βόλου έχουν σχεδόν αδειάσει από προϊόντα φαγώσιμα, παρά το γεγονός ότι προς το παρόν γίνεται κανονικά ο ανεφοδιασμός τους. Μεγάλες ουρες σχηματίζονται και σε όσα πρατήρια υγρών καυσίμων δεν έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα τους.
Η ίδια εικόνα επικρατεί και στο Πήλιο, έναν κατ' εξοχήν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, όπου όμως έχουν σημειωθεί και αρκετές ακυρώσεις κρατήσεων σε ξενοδοχειακά καταλύματα από ΄Ελληνες τουρίστες που είχαν επιλέξει την περιοχή για τις διακοπές τους.
Στις Σποράδες και κυρίως στη Σκιάθο, όπου είναι και η κύρια πύλη εισόδου τουριστών, οι επαγγελματίες είναι ανάστατοι και μιλούν για καταστροφή. Οι ξενοδόχοι είναι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, από το μπλοκάρισμα λογαριασμών στις τράπεζες, αφού δεν μπορούν να συνδιαλλαγούν με τουριστικούς πράκτορες, να πληρωθούν προμηθευτές και να γίνει κανονικά ανεφοδιασμός του νησιού. 
Αυτοί που πλήττονται περισσότερο είναι οι μικροξενοδόχοι και οι εστιάτορες, που απευθύνονταν κυρίως στους Ελληνες τουρίστες. Στην ιδια δυσχερή θέση βρίσκονται και οι καταστηματάρχες της Σκιάθου, αφού, όπως λένε, χάθηκε οριστικά για φέτος ο Ελληνας τουρίστας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.