Ο Παναθηναϊκός τα είδε... όλα σε αυτό το ματς (όχι μόνο από τη ζέστη), κόντεψε να το χάσει ή έστω να μείνει με την ισοπαλία. 
Ομως, πέτυχε τη μεγάλη ανατροπή και επικράτησε 2-1 της Μπριζ στην πρώτη του φετινή εμπειρία στο Champions League, παρά το γεγονός ότι έπαιζε με δέκα παίκτες από το 43', όταν αποβλήθηκε ο Σάντσεθ! 
Το πρώτο ημίχρονο είχε απίστευτη εξέλιξη και πολλά γεγονότα... Η Μπριζ ήταν καλύτερη του Παναθηναϊκου και προηγήθηκε. Επειτα, οι "πράσινοι" έχασαν πέναλτι, αλλά και τον Σάντσεθ, ενώ λίγο πριν από την κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο παίκτης του "τριφυλλιού" είχαν ισοφαρίσει... Στο δεύτερο ημίχρονο η Λεωφόρος "ζωντάνεψε" και πάλι όταν η ομάδα του Αναστασίου έκανε το 2-1 με πέναλτι. 
Και τι δεν έγινε στο πρώτο ημίχρονο! Η Μπριζ άνοιξε γρήγορα το σκορ εκμεταλλευόμενη την ολιγωρία της άμυνας του “τριφυλλιού”... Στο 10' ο ξεχασμένος στην “πράσινη” άμυνα Μπομπό ανοιξε το σκορ με κεφαλιά... 
Τρία λεπτά μετά, οι Βέλγοι είχαν και νέα ευκαιρία για γκολ, όταν ο Βάνακεν βρέθηκε ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι από γύρισμα που έγινε από δεξιά όμως... κατάφερε να το χάσει! 
Στο 23' προσπάθησε να "απαντήσει" ο πολύ καλός Νίνης. Εκανε το σουτ από τη γωνία της περιοχής και η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. 
Υστερα από δέκα λεπτά, στο 33' έπειτα από τρομερή μπαλιά του Νίνη στον Μπεργκ, ο Σουηδός έκανε την κεφαλιά πάσα στον Καρέλη, ο οποίος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Μέχελε. Ο Σουηδός το εκτέλεσε, όμως απεκρούσε με τα πόδια ο Μπρούζες! 
Αυτό που δεν κατάφερε ο Μπεργκ στο πέναλτι, το κατόρθωσε στο 37', όταν ισοφάρισε για τον Παναθηναϊκό. Αρχικά, ο Νίνης εκτέλεσε το κόρνερ συρτά, αλλά ο Κουτρουμπής έχασε την μπάλα και αυτή κατέληξε ξανά στον Νίνη. Αυτός είδε την κίνηση του Μπεργκ στην περιοχή, του έστειλε... συστημένη την μπάλα και ο Σουηδός με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-1! 
Στο 43' υπήρξε αλλαγή της απόφασης του διαιτητή, ο οποίος αρχικά έδειξε κίτρινη κάρτα στον Σάντσεθ, αλλά μετά από συνεννόηση με τον βοηθό του την... μετέτρεψε σε κόκκινη! 
Η αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, όπως ήταν λογικό άνηκε στην Μπριζ, η οποία είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα, όμως το χέρι του σκόρερ Μπομπό στο 65' άλλαξε τον αγώνα. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Καρέλης και έδωσε το προβάδισμα στο “τριφύλλι”. 
Αρχικά, οι Βέλγοι σοκαρίστηκαν και αυτό φάνηκε στο παιχνίδι τους... Ωστόσο, στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός “κρατήθηκε”, καθώς έπαιζε με παίκτη λιγότερο και ήταν μπροστά στο σκορ, με αποτέλεσμα να αποκτήσει και πάλι την κατοχή της μπάλας η Μπριζ. Βέβαια, δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί και το "τριφύλλι" τελείωσε με νίκη το ψυχοβγαλτικό πρώτο του ευρωπαϊκό ματς, φέτος. 
Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Βέμερ, Ταυλαρίδης, Σάντσεθ, Πράνιτς, Κουτρουμπής, Ζέκα, Ατζαγκούν (46' Λαγός), Νίνης (46'Τριανταφυλλόπουλος), Καρέλης (74' Λουντ), Μπεργκ
Μπριζ: Μπρουζές, Ντε Φο (80'Κουλς), Ντουάρτε, Ντε Μποκ, Μεχελε, Μπομπό (71' Ντε Σούτερ)), Σίμονς, Βάσκεθ (59'Ισκέρδο), Βανάκεν, Βόλμερ, Ντιαμπί.


Πηγή: newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.