Aντιδράσεις, από εκπροσώπους φορέων και συνδικάτα, προκάλεσε η απόφαση για την απόλυση τριάντα υπαλλήλων, που απασχολούνταν σε κατάστημα μεγάλης αλυσίδας σούπερ – μάρκετ, στην πόλη της Πτολεμαϊδας. 
Όπως καταγγέλλουν, οι "αιφνιδιαστικές" απολύσεις έγιναν σε δύο σούπερ μάρκετ “Βερόπουλος” τα οποία έκλεισαν μετά την εξαγορά του ομίλου από τον “Σκλαβενίτη”.
"Πρόκειται για εργαζόμενους οι οποίοι απασχολούνταν 20 και 25 χρόνια και τώρα βρέθηκαν κυριολεκτικά στο δρόμο", είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, η πρόεδρος του Συνδικάτου Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας Κοζάνης, Αγγελική Χατζηδημητρίου. 
Οι απολυμένοι υπάλληλοι, στη διάρκεια συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πτολεμαϊδα, ζητούν από τους εκπροσώπους του ομίλου, που εξαγόρασε την αλυσίδα σούπερ – μάρκετ, να τους επαναπροσλάβει, σε περίπτωση που επαναλειτουργήσει τα δύο καταστήματα, ενώ προειδοποιούν ότι αν δεν συμβεί αυτό, θα αντιδράσουν δυναμικά, σε περίπτωση που δεν τους καταβληθούν οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία αποζημιώσεις απόλυσης.
"Η εταιρεία που εξαγοράστηκε θησαύριζε στις πλάτες των εργαζομένων, με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις μειώσεις μισθών, τις απολύσεις, επεκτείνοντας, μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, τις δραστηριότητές της στα Βαλκάνια", είπε η κ. Χατζηδημητρίου, η οποία αναφέρει ότι οι μαζικές και αιφνιδιαστικές απολύσεις υπαλλήλων μεγάλων αλυσίδων σούπερ – μάρκετ, μετά από εξαγορές, ή συγχωνεύσεις, αποτελούν τα τελευταία χρόνια σύνηθες φαινόμενο, για τον κλάδο.
Σύμφωνα με στοιχεία του τοπικού συνδικάτου, στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαϊδας, παρά το γεγονός ότι η ανεργία κυμαίνεται σε χαμηλότερα επίπεδα - σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας λόγω της ΔΕΗ - στον κλάδο των εμποροϋπαλλήλων, τα τελευταία 5 χρόνια, άγγιξε το 40% , ενώ στους νέους έφθασε το 60%. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.