Το ντέρμπι είχε ένταση, είχε δύναμη είχε δύο γκολ και ένα νικητή. Αυτός ήταν ο Ολυμπιακός, ο οποίος επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και έμεινε μόνος πρώτος στο βαθμολογικό πίνακα.
Είχε ένταση, είχε δύναμη είχε δύο γκολ και ένα νικητή. Αυτός ήταν ο Ολυμπιακός, ο οποίος επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και έμεινε μόνος πρώτος στο βαθμολογικό πίνακα. Ο Ιντέγιε στο πρώτο του τέρμα με την "ερυθρόλευκη" φανέλα άνοιξε το δρόμο της νίκης στο 27' και ο Μιλιβόγιεβιτς στο 35' με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 0-2. 
Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, πιο διαβασμένος και "πλήγωσε" τον αντίπαλο του δύο φορές. Στη συνέχεια διαχειρίστηκε σωστά το προβάδισμα και έφτασε δίκαια στους τρεις βαθμούς. Ο ΠΑΟΚ είχε ευκαιρίες για να σημειώσει κάποιο γκολ που θα τον έβαζε ξανά στο κυνήγι τους θετικού αποτελέσματος, όμως ο Ρομπέρτο ήταν ανίκητος σε ακόμα ένα ματς. 
Οι πρωταθλητές έκαναν το έξι στα έξι και έφτασαν τους 18 βαθμούς, τρεις περισσότερους από τον Παναθηναϊκό, πέντε από την ΑΕΚ και οκτώ από Πανιώνιο και ΠΑΟΚ, οι οποίοι συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα. 

Τα αρχικά πλάναΟ Τούντορ παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 3-4-2-1. Ο Ολσεν κάθισε κάτω από τα δοκάρια με τους Βίτορ, Ρικάρντο Κόστα και Τζαβέλλα να είναι η τριάδα στην άμυνα. Κάτσε και Τζιόλης ήταν τα αμυντικά χαφ με τον Κωνσταντινίδη στα δεξιά, τον Ροντρίγκες στα αριστερά και τους Μακ, Πέλκα πίσω από τον Αθανασιάδη. 
Ο Μάρκο Σίλβα δεν άλλαξε τα πλάνα του, "κατέβασε" τον Ολυμπιακό με το... αγαπημένο του 4-2-3-1. Ο Ρομπέρτο υπερασπίστηκε τα γκολπόστ της ομάδος του με τον Ελαμπντελαουί στα δεξιά της άμυνας, τον Μαζουακού στα αριστερά και τους Μποτία, Σιόβα ανάμεσα τους. Κασάμι και Μιλιβόγιεβιτς τοποθετήθηκαν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Ντουρμάζ στα αριστερά, τον Σεμπά δεξιά και τον Φοτούνη σε οργανωτικό ρόλο πίσω από τον Ιντέγιε. 

"Ερυθρόλευκη" κυριαρχία

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα άνηκε στον Ολυμπιακό στο 3'. Οι πιο φορμαρισμένοι παίκτες του Ολυμπιακού συνδυάστηκα εκπληκτικά και έβγαλαν την αντεπίθεση, αλλά ο Φορτούνης δεν πρόλαβε με προβολή να κάνει το 0-1, ύστερα από γύρισμα του Ντουρμάζ. Οκτώ λεπτά αργότερα και πάλι από κούρσα του Σουηδού από αριστερά οι "ερυθρόλευκοι" ανησύχησαν την αντίπαλη άμυνα με το σουτ του Σεμπά να κοντράρει σε αμυντικό. 
Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο τέταρτο δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα, όμως ένα λάθος στην άμυνα του Ολυμπιακού έδωσε την ευκαιρία σε Αθανασιάδη και Μακ να γίνουν λίγο επικίνδυνοι επιθετικά, χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα για εκείνους. Σιγά σιγά οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο της μεσαία γραμμής και προσπαθούσαν από τα άκρα να δημιουργήσουν ρήγματα στους φιλοξενούμενους, όμως την ώρα που ο "δικέφαλος" είχε χτίσει καλό μομέντουμ ο Ολυμπιακός "χτύπησε" στην αντεπίθεση και "πάγωσε" την Τούμπα. Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν σε ακόμα μία αντεπίθεση, ο Φορτούνης με έξοχη μπαλιά βρήκε στην περιοχή τον Ιντέγιε και ο τελευταίος με ωραία προσποίηση και σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Ολσεν. Τα πράγματα για τον Τούντορ έγιναν ακόμα χειρότερα στη φάση του γκολ, καθώς ο Κωνσταντινίδης τραυματίστηκε και έδωσε τη θέση του στον Κίτσιου. 
Εχοντας δώσει χώρο στον αντίπαλο του ο Ολυμπιακός περίμενε στην περιοχή του, αλλά και πάλι βρήκε τρόπο για να φτάσει στην επίτευξη και δεύτερου τέρματος. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μιλιβόγιεβιτς στο 35' με κεφαλιά έκανε το 2-0. Το σύνολο του Τούντορ πήγε στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ με δύο γκολ, αν και είχε ευκαιρία για να σκοράρει με Πέλκα, Μακ και Αθανασιάδη. Ο Ελληνας επιθετικός έφτασε πιο κοντά από όλους τους συμπαίκτες του στο γκολ, με την μπάλα να περνά πάνω από το δοκάρι στη λόμπα που επιχείρησε ανάμεσα από Μποτία, Σιόβα και Ρομπέρτο... Στάση... ΡομπέρτοΟ τεχνικός του ΠΑΟΚ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έριξε στη μάχη τον Μπερμπάτοφ στη θέση του Πέλκα και ο Βούλγαρος στο 54' έφτασε πολύ κοντά στο 2-1, με τον Ρομπέρτο να σταματά τον αντίπαλο του, ενώ στο 60' ο Αθανασιάδης είδε τον Κασάμι να διώχνει την μπάλα πάνω στη γραμμή.
Ο Ολυμπιακός άψογος τακτικά έκανε διαχείριση του παιχνιδιού, δίνοντας χώρο στον αντίπαλο του, όμως η μονόπλευρη ανάπτυξη από αριστερά καθιστούσε προβλέψιμο τον ΠΑΟΚ και παράλληλα ακίνδυνο. Φινμπόγκασον και Καμπιάσο ήταν οι πρώτες κινήσεις του Μάρκο Σίλβα, θέλοντας έτσι ο Πορτογάλος να δώσει πνοή τόσο στη μεσαία γραμμή, όσο και στην επίθεση.  
Ο επιθετικός μονόλογος των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο 73' ο Ρομπέρτο πραγματοποίησε διπλή δύσκολη απόκρουση σε προσπάθειες των Τζιόλη και Βίτορ, κρατώντας ανέπαφη την εστία του. Δύο λεπτά αργότερα απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, αλλά ο Ντουρμάζ δε βρήκε στόχο. 
Στα εναπομείναντα λεπτά δε σημειώθηκε κάτι αξιόλογο, με τις δύο ομάδες να δείχνουν πως έχουν συμβιβαστεί με το 2-0. Ο ΠΑΟΚ χωρίς ενέργεια, χωρίς φαντασία στις ενέργειες του και χωρίς καλή ανάπτυξη δεν μπόρεσε να πλησιάσει την περιοχή του Ρομπέρτο. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι κάνοντας συντήρηση δυνάμεων κράτησαν εύκολα το 2-0 στο τέλος. 

Διαιτητής: Γιάχος
Κίτρινες: Ντουρμάζ, Κασάμι, Σεμπά. Μποτία,

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Κάτσε, Τζιόλης, Ροντρίγκεζ, Κωνσταντινίδης (28΄Κίτσιου- 74' Ζάϊρο)), Μακ, Πέλκας (46' Μπερμπάτοφ), Αθανασιάδης.
Oλυμπιακός: Ρομπέρτο, Μασουακού, Σιόβας, Μποτία, Ελαμπελαουί (85' Σαλίνο), Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Σέμπα, Φορτούνης (64' Καμπιάσο), Ντουρμάζ και Ιντέγε (68' Φινμπόγκασον).

Πηγή: novasports.gr

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.