Ο Αστέρας Τρίπολης δέχτηκε τρία γκολ σε δεκαέξι αγωνιστικά λεπτά στο Γκενζελκίρχεν, γνωρίζοντας, τελικά, την ήττα με 4-0 από τη Σάλκε για τη δεύτερη αγωνιστική του ενδέκατου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ. Χατ τρικ πέτυχε ο Ντι Σάντο για τους «βασιλικούς μπλε», το τέταρτο σημείωσε ο Χούντελααρ…
Ο Αστέρας Τρίπολης δέχτηκε τρία γκολ σε δεκαέξι αγωνιστικά λεπτά στο Γκενζελκίρχεν, γνωρίζοντας, τελικά, την ήττα με 4-0 από τη Σάλκε για τη δεύτερη αγωνιστική του ενδέκατου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ. Χατ τρικ πέτυχε ο Ντι Σάντο για τους «βασιλικούς μπλε», το τέταρτο σημείωσε ο Χούντελααρ…
Ο Φράνκο Ντι Σάντο πέτυχε το πρώτο χατ τρικ καριέρας και βρήκε την ημέρα να το κάνει… Ο Αργεντινός σκόραρε τρεις φορές από το 28΄ έως το 44΄ και, ουσιαστικά, δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Αστέρα Τρίπολης να διεκδικήσει κάτι στο Γκενζελκίρχεν. Έτσι μετά από δύο αγωνιστικές, στον ενδέκατο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, η ελληνική ομάδα έμεινε στον έναν πόντο και η Σάλκε στους έξι, βάζοντας υποθήκη πρόκρισης στους «32». Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Χούντελααρ. Οι Αρκάδες του Στάικου Βεργέτη κρατούν το πρώτο 25λεπτο, όπου άντεξαν απέναντι στην ανωτερότητα των «βασιλικών μπλε» από εκεί και πέρα, όμως, κατέρρευσαν επιδεικνύοντας ελάχιστα πράγματα…

Πώς έπαιξαν 

Ο προπονητής της Σάλκε Αντρέ Μπράιτενραϊτερ επέλεξε διάταξη 4-1-4-1 με τερματοφύλακα τον Φέρμαν, δεξιό μπακ τον Ρίτερ και αριστερό τον Κολάσινατς. Χέβεντες και Ματίπ αγωνίστηκαν στο κέντρο της άμυνας, με τον Γκέις εμπρός από την τετράδα των «βασιλικών μπλε». Γκορέτσκα και Χόιμπεργκ αποτέλεσαν τα δύο αμυντικά χαφ, με τους Σανέ και Ντι Σάντο να βρίσκονται στα φτερά των Γερμανών. Μοναδικός προωθημένος έπαιξε ο Χούντελααρ.
Ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης Στάικος Βεργέτης διάλεξε σχηματισμό 4-5-1 με γκολκίπερ τον Θεοδωρόπουλο, δίδυμο κεντρικών αμυντικών τούς Γκοϊάν και Σανκαρέ, δεξί μπακ τον Ζησόπουλο και αριστερό τον Γιαννούλη. Λούι, Ιγκλέσιας, Έντερσον, Χαμντανί, Μάσα αποτέλεσαν την πεντάδα των μέσων των Αρκάδων, με διάταξη από τα δεξιά προς τα αριστερά, με τον Γιάννου να παίρνει θέση στην αιχμή της γραμμής κρούσης της ελληνικής ομάδας.

Εκτελεστής Ντι Σάντο…
Από νωρίς η ομάδα του Αντρέ Μπράιτενραϊτερ έδειξε τα δόντια της και παρά τις αλλαγές του προπονητή της, σχετικά με την ενδεκάδα που παρατάσσει στην Μπουντεσλίγκα, υπήρξε ανώτερη των Αρκάδων. Η προειδοποιητική χαμένη ευκαιρία του Σανέ στο 2΄ ισοφαρίστηκε από την πρώτη απόπειρα της ελληνικής ομάδας ν΄ απειλήσει, όταν ο Ιγκλέσιας απείλησε τον Φέρμαν στο 5΄ με σουτ που κατέληξε κόρνερ. 
Ως το 1-0 του 28΄, οι δύο ομάδες είχαν από δύο τελικές προσπάθειες… Μετά η «Αρένα Άουφ Σάλκε» άρχισε να γέρνει και τον Αστέρα να παρουσιάζει σημάδια αμυντικής διάλυσης. Μεγάλος πρωταγωνιστής των «βασιλικών μπλε» ήταν ο Φράνκο Ντι Σάντο, ο οποίος σκόραρε τρεις φορές σε δεκαέξι αγωνιστικά λεπτά. Στο 28΄ έγινε αποδέκτης σέντρας του Ρίτερ από τα δεξιά και με πανέξυπνο πλασέ-προβολή άνοιξε το σκορ. 
Μάλιστα κατάφερε να βάλει τους Γερμανούς εμπρός, σ΄ ένα σημείο που το κλαμπ της Τρίπολης είχε ισορροπήσει το παιχνίδι. Ακολούθησε μία κεφαλιά του Χούντελααρ, την οποία μπλόκαρε ο Θεοδωρόπουλος που δεν μπόρεσε, ωστόσο, να κάνει τίποτε στην αντίστοιχη του Αργεντινού στο 37΄ μετά από εκτέλεση κόρνερ. Η χαριστική βολή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο αυστηρό πέναλτι που καταλογίστηκε στο 44΄ – κι απ΄ αυτό προέκυψε το 3-0 – για χέρι του Έντερσον, έπειτα από εκτέλεση φάουλ των γηπεδούχων. 
Ο Ντι Σάντο δεν αστόχησε κι έτσι η Σάλκε εξασφάλισε από το 45λεπτο την επικράτηση. Μάλιστα στο δοκάρι του 38΄ (επέλαση τριών παικτών μ΄ έναν του Αστέρα, όμως η συνεργασία Σανέ-Χόιμπεργκ δεν έβγαλε τέρμα) και στο χαμένο τετ-α-τετ του Σανέ στο 45΄+1΄, η ομάδα του Βεργέτη γλίτωσε τα γκολ και βαρύτερο σκορ! Εικόνα που ανταποκρίνεται στην εμφάνισή της από το 25΄ και μετά, όχι, όμως, και την αντίστοιχη του πρώτου μισού του ημιχρόνου.

Έπεσε ο ρυθμός, δεν γλίτωσε το τέταρτο!
Η Σάλκε, στο δεύτερο 45λεπτο, αν και δεν κατέβασε μηχανές, κυνηγώντας όσα περισσότερα γκολ μπορούσε, ενστικτωδώς δεν έβγαινε μπροστά κατά κύματα όπως έκανε στο πρώτο μέρος. Η αλλαγή του Μπράιτενραϊτερ, ο Αϊχάν, έχασε δύο καλές στιγμές (46΄ εκτέλεση φάουλ και 61΄ σουτ εκτός περιοχής), τις οποίες εξουδετέρωσε ο Θεοδωρόπουλος που έκανε καλό παιχνίδι στο διάστημα αυτό. 
Ο σκόρερ του χατ τρικ της Σάλκε, Ντι Σάντο, έγινε αλλαγή συντήρησης στο 63΄, όμως αυτό δεν στάθηκε ικανό να εμποδίσει τους «βασιλικούς μπλε» να πετύχουν τέταρτο τέρμα. Στο 84΄ ο εκπληκτικός νεαρός Σανέ έβγαλε ωραία κάθετη στον Χούντελααρ, με τον στράικερ των Γερμανών με πλασέ κλάσης να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα. Πέραν της προσπάθειας του γκολκίπερ του να κρατήσει, σε νορμάλ επίπεδα, το σκορ, ο Αστέρας δεν έδειξε απολύτως τίποτε στον αγώνα πέραν του πρώτου 25λεπτου και γνώρισε δίκαιη και φυσιολογική ήττα στην «Αρένα Άουφ Σάλκε».

Οι συνθέσεις:

Σάλκε (Αντρέ Μπράιτενραϊτερ): Φέρμαν, Χέβεντες, Κολάσινατς, Ρίτερ, Ματίπ, Γκις (46΄ Αϊχάν), Γκορέτσκα (73΄ Μέιερ), Σανέ, Χόιμπεργκ, Ντι Σάντο (63΄ Τσούπο-Μοτίνγκ), Χούντελααρ.
Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Σανκαρέ, Λούι, Γιαννούλης, Γκοϊάν (69΄ Φούντας), Ζησόπουλος, Χαμντανί, Ιγκλέσιας, Μάσα (59΄ Τσοκάνης), Έντερσον (79΄ Κουρμπέλης), Γιάννου.


Πηγή: novasports.gr

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.