Δικαιότατη ήταν επικράτηση με 1-0 της Νίκης επί του Εθνικού Φιλιππιάδας με γκολ από … άλλον πλανήτη του Κρεββατά στο 42’ με ανάποδο-ψαλίδι πραγματική οβίδα. 
Οι κυανόλευκοι ήταν αλλαγμένοι προς το καλύτερο, παίζοντας με την  μπάλα κάτω και έχοντας ενισχυμένες τις πλάγιες γραμμές, ενώ στο δεύτερο μέρος δεν κατάφεραν, παρότι η αντίπαλη ομάδα αγωνιζόταν με δέκα λόγω τραυματισμού του Σιδέρη, τη στιγμή που είχαν γίνει νωρίς και οι τρεις αλλαγές της, να καθαρίσουν το ματς με ένα δεύτερο τέρμα. Έτσι το παιχνίδι τελείωσε με άγχος, όχι τόσο γιατί ο Εθνικός μπορούσε να απειλήσει, αλλά λόγω του εύθραυστου σκορ.
Από το ξεκίνημα του αγώνα η Νίκη πίεζε την άμυνα του Εθνικού Φιλιππιάδας, που αρκούνταν σε έναν παθητικό ρόλο.
Στο 9’ το δυνατό συρτό σουτ του Ιβανίδη, μετά από στρώσιμο του Ελευθεριάδη σε φάουλ ελάχιστα έξω από την περιοχή, που θα μπορούσε να δοθεί και πέναλτι, αφού το μαρκάρισμα στον Κρεββατά έγινε ακριβώς πάνω στη γραμμή της περιοχής , δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Ο τερματοφύλακας  Μπαντής δεν μπόρεσε να μπλοκάρει, με την  μπάλα να γίνεται διεκδικήσιμη, αλλά οι αμυντικοί έδιωξαν.
Ακολούθησαν στο 22’ το μακρινό σουτ του Ναουμίδη, που κόντραρε στο κεφάλι του Παπαβασιλείου και πέρασε κόρνερ λίγο πάνω από τα δοκάρια, το σουτ του Μπαλαράμπε στο 30’που κόντραρε σε σώματα, και η κοντινή κεφαλιά του Μπαλαράμπε στο 32’ στη σέντρα του Βέργου, που πέρασε ελάχιστα άουτ. Για να έρθει στο 42’ το εκπληκτικό γκολ του Κρεββατά, ο οποίος μετά από γύρισμα Κανελλόπουλου και απίθανο ψαλίδι ξετίναξε τα δίχτυα του Μπαντή. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που παραβιάστηκε η εστία του Εθνικού για φέτος.
Στο 49’ ο Κοτίτσας πρόλαβε σωτήρια τον Σιδέρη λίγο έξω από την περιοχή, ενώ ο Σταυράκης είχε βγει αδικαιολόγητα μακριά από το τέρμα. Στο 50’ ο Σιδέρης τραυματίστηκε και αφού ο Ηλίας Μαγκάκης είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν με δέκα ποδοσφαιριστές.
Αυτό ήταν σίγουρα μια θετική εξέλιξη για τη Νίκη, που συνέχισε σε επιθετική λογική, χωρίς να μπορεί να κάνει φάσεις. Στο 51’ το σουτ του Μπαλαράμπε εντός περιοχής κόντραρε σε σώμα αμυνομένου, ενώ μακριά από τα αριστερό δοκάρι κατέληξε η προσπάθεια του ίδιου από τα 25 μέτρα στο 62’.
Στο 70’ ο Σταυράκης απομάκρυνε στη δεξιά του γωνία το φάουλ από πλάγια θέση του Χριστογιάννη, τη στιγμή που όλοι περίμεναν γέμισμα., ενώ στο 79’ ο Μπαλαράμπε πήρε την πάσα του νεοεισελθόντα Κόλα και από θέση μέσα αριστερά της περιοχής σούταρε άουτ, έχοντας σώματα μπροστά του.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Τσέτσιλας εκνεύρισε τους πάντες με δύο πεντακάθαρα φάουλ στο κέντρο που δεν έδωσε στον Μπαλαράμπε.
ΝΙΚΗ: Σταυράκης, Κοτίτσας (85’ Κεμάλι), Παπαδόπουλος, Χολέβας, Ναουμίδης, Ιβανίδης, Βέργος (67’ Κυπτίου), Ελευθεριάδης (76’ Κόλα), Μπαλαράμπε, Κανελλόπουλος, Κρεββατάς.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛ.: Μπαντής, Χριστογιάννης, Κόμνος, Λέντζος, Μαλάτος, Παπαβασιλείου (27’ λ.τρ. Ανδρικόπουλος-46’ Παπαρούνας), Τσακανίκας, Κολιάκης, Διαμαντόπουλος, Γήττας, Λάππας (46’ Σιδέρης)


ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.