Άγνωστοι, μπήκαν στο νεκροταφείο του Αγίου Λαζάρου στο Μεσολόγγι και ρήμαξαν τους τάφους. Για άλλη μία φορά η τελευταία κατοικία δεκάδων νεκρών έγινε στόχος ιερόσυλων, που δε δίστασαν να προκαλέσουν ζημιές σε άφους για να κερδίσουν μερικά ευρώ.
Το νεκροταφείο του Αγίου Λαζάρου στο Μεσολογγίου έχει λεηλατηθεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια. Όπως είπαν δημότες, άγνωστοι κλέβουν ό,τι υπάρχει στους τάφους. Καντήλια, κεριά, ανθοδοχεία και σταυρούς αν είναι κυρίως από μπρούτζο. Μια γυναίκα ανέφερε ότι πλέον δεν αφήνει τίποτα στο τάφο του παιδιού της και όταν πάει στο μνήμα κουβαλάει ό,τι χρειάζεται και μετά τα παίρνει πάλι σπίτι της.
Ενας κάτοικος ανέφερε ότι μια μέρα όταν πλησίαζε τον οικογενειακό τάφο, είδε νεαρό να φεύγει με μια σακούλα γεμάτη. Όταν του φώναξε, εκείνος πέταξε την σακούλα και έτρεξε για να ξεφύγει. Ο κάτοικος άνοιξε την σακούλα η οποία ήταν γεμάτη με καντήλια και διάφορα άλλα είδη από τάφους.
Αυτές τις ημέρες οι άγνωστοι κλέβουν τα ποτηράκια από τα καντήλια και το λάδι που αφήνει ο κόσμος στο μνήμα για το  καντήλι του νεκρού. Ο κόσμος είναι ανάστατος μιας και δεν υπάρχει η απαραίτητη φύλαξη του κοιμητηρίου...

Πηγή: Onairnews

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.