Επειτα από ένα... θρίλερ ο Φάρος της Α2 απέκλεισε και τον ΠΑΟΚ! Νίκησε 69-65, προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ και προκάλεσε αμόκ χαράς στο Κερατσίνι!
Αυτό που μοιάζει τεράστια επιτυχία για τον Φάρο είναι ταυτόχρονα μεγάλη αποτυχία για τον ΠΑΟΚ. Ο “Δικέφαλος” για έκτη φορά στην ιστορία του αποκλείεται σε ημιτελικό Κυπέλλου, αλλά για πρώτη από έναν φαινομενικά πιο αδύναμο αντίπαλο, καθώς η ομάδα του Κερατσινίου αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α2!
Ο Φάρος ήταν μπροστά σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του ματς, με εξαίρεση την αρχή του τελευταίου δεκαλέπτου. Τότε, ήταν ίσως η στιγμή που έχασε το... γοβάκι ως Σταχτοπούτα, αλλά το παραμύθι δεν είχε τέλος. Συνεχίστηκε... Πήρε και πάλι το προβάδισμα και το κράτησε.
Ο ΠΑΟΚ άρχισε να απειλεί τον Φάρο, ενώ έβαινε προς λήξη η τρίτη περίοδος και κατάφερε να περάσει μπροστά στις αρχές της τέταρτης έχοντας πρωταγωνιστή στην προσπάθειά του τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη.
Οι γηπεδούχοι δεν παραιτήθηκαν από το όνειρο και την προσπάθεια και ισοφάρισαν σε 62-62, κάνοντας τα τελευταία λεπτά του ματς δραματικά και σηκώνοντας το γήπεδο... στον αέρα!
Στα 37'' ο Σχορτσιανίτης υπέπεσε σε φάουλ, αλλά στην αμέσως προηγούμενη φάση φαίνεται να είχε κάνει βήματα ο Παπαμακάριος, που ευστόχησε εν τέλει στις τρεις βολές και έκανε το 65-62, δίνοντας και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του...


Στην τελευταία επίθεση ο Τέπιτς έκανε σε λάθος χρόνο (14'') φάουλ στον Παπαμακάριο που έκανε το 67-63, ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 67-65, αλλά η... “Σταχτοπούτα” του Κυπέλλου είχε και πάλι βολές. Ευστόχησε ο Κομποδιέτας και ο Φάρος πήγε στον τελικό, έχοντας επίσης αποκλείσει τον Κολοσσό, το Λαύριο, τα Τρίκαλα και την Κηφισιά. 
Η ομάδα του Πολέμη που συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στην Α2 ούσα αήττητη, θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Κυπέλλου τον Παναθηναϊκό.
Τα δεκάλεπτα: 18-14, 32-31, 51-48, 69-65
Φάρος (Πολέμης): Παπαδόπουλος, Παπαμακάριος 21 (4), Καράμπουλας 9 (1), Μπατής 10 (3), Πετροδημόπουλος 6, Λιακόπουλος 2, Αγγελόπουλος 3, Κομποδιέτας 6, Σκορδίλης 10, Κατούφας 2
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς 9, Βασιλειάδης 10 (1), Κακαρούδης , Τσόχλας 3 (1), Δέδας 1, Μαργαρίτης 5, Σχορτσανίτης 18, Ντούβνιακ 11 (2), Μάρκοβιτς 6, Χάτσερ 2.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.