Στις 6.30 το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης ορίσθηκε η πρώτη εφ’ όλης της ύλης σύγκρουσης των πολιτικών αρχηγών στην Βουλή μετά το νέο πολιτικό σκηνικό, με αφορμή την προημερησίας συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για το ασφαλιστικό.

Η διακομματική διαβούλευση που είχε ξεκινήσει από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας η κυβέρνηση, για τον ορισμό της συζήτησης στην Βουλή κατέληξε και καθορίσθηκε να διεξαχθεί το απόγευμα της ερχόμενης εβδομάδας.
Είναι η πρώτη κοινοβουλευτική συζήτηση σε επίπεδο Πρωθυπουργού και πολιτικών αρχηγών από την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη σε νέο αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολιτεύσεως και η πρώτη με τα δημοσκοπικά ευρύματα που δείχνουν τη ΝΔ να έχει ξεκινήσει να παίρνει «κεφάλι» πρωτιάς και τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στην δεύτερη θέση και να έχει αρχίσει να πληρώνει τον λογαριασμό της κυβερνητικής της πολιτική.
Το θερμόμετρο της συνεδρίασης αναμένεται να χτυπήσει «κόκκινο» καθώς όπως διαρρέει τόσο το επιτελείο της ΝΔ, αλλά και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, εδώ και ημέρες προετοιμάζονται για αυτή την συνεδρίαση καθιστώντας της εάν όχι ως «μητέρα των κοινοβουλευτικών μαχών» που έπονται, τουλάχιστον ως το «σάλπισμα» του ανένδοτου αγώνα κατά της Κυβέρνησης.
Από την πλευρά της συγκυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, η συνεδρίαση αυτή δείχνει να θέλει να αποτελέσει το πρώτο οχυρό αντίστασης, στις επιθέσεις της αντιπολίτευσης και των συνδικαλιστικών και κλαδικών αντιδράσεων και διαδηλώσεων στους δρόμους. Μια «ρήξη» που ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να επιδιώξει να την προκαλέσει μέσα από την ρητορική τόνωση του αριστερού ιδεολογικού προσανατολισμού του κυβέρνησης και των ελπίδων για φως στο τούνελ.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.