Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, ακόμη κι όταν οι βασικοί παίκτες του Ολυμπιακού είναι στην εξέδρα, μπορεί να φέρει και εξάρες! Οι “ερυθρόλευκοι” νίκησαν 6-0 τα Χανιά στον διαδικαστικού χαρακτήρα επαναληπτικό του Κυπέλλου Ελλάδας και πήραν την πρόκριση για τους “8”, στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".



Ο Ολυμπιακός είχε νικήσει 4-1 στα Περιβόλια και στο “σπίτι” του... σκόρπισε τους Κρητικούς έχοντας τον απόλυτο έλεγχο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό και οι κόουτς αμφότεροι έκαναν δοκιμές. Επίσης, ο Μάρκο Σίλβα είδε και πολλούς από τους παίκτες που δεν συνηθίζει να χρησιμοποιεί.
Γι' αυτό και είχαν όρεξη να παίξουν, παρά την... εξασφαλισμένη -από το πρώτο ματς- πρόκριση των “ερυθρόλευκων”. Ο Ολυμπιακός άρχισε να “γεννάει” γκολ από το 4', όταν έπειτα από κόρνερ του Ερνάνι, ο Αυλωνίτης έβγαλε την ασίστ στον Ζντιέλαρ και αυτός με πλασέ έκανε το 1-0. Οκτώ λεπτά μετά έγινε το 2-0 με βολέ του Κασάμι από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Στο '19 ο πολύ καλός Πουλίδο κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Φουστέρ δεν το εκτέλεσε καλά και ο Πρίφτης το απέκρουσε.
Ο Πουλίδο έπαιζε ομαδικά και στο 36', αν και θα μπορούσε να τελειώσει μόνος του τη φάση, μοίρασε στον Σεμπά και αυτός αμαρκάριστος “έγραψε” το 3-0. Λίγο πριν την ανάπαυλα, στο 45' ο Κασάμι πέτυχε και δεύτερο προσωπικό γκολ, προϊόν ομαδικής δουλειάς κι αυτό, καθώς συνεργάστηκαν καλά οι Πουλίδο, Ελαμπντελαουί, Φουστέρ και ο Ελβετός έκανε το 4-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε στο ματς και ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Γιάννης Μανιάτης... Οι “ερυθρόλευκοι” ήταν και πάλι κυρίαρχοι αλλά δημιούργησαν λιγότερες φάσεις.
Ομως, έφτιαξαν δύο γκολ ακόμη. Στο 73' με τον Πουλίδο που σκόραρε χωρίς πίεση και στο 90' με αριστερό σουτ του Νταβίντ Φουστέρπου έκανε το 6-0.
Ολυμπιακός (Σίλβα): Καπίνο, Ελαμπντελαουί (46' Σάλιακας), Αυλωνίτης, Μποτία, Τσιμίκας, Ζντιέλαρ, Κασάμι (46' Μανιάτης), Φουστέρ, Σεμπά, Ερνάνι (λ.τ. 76' Μανθάτης), Πουλίδο.
ΑΟ Χανιά (Λυρώνης): Πρίφτης, Παγώνης (46' Φυνικάκης), Καρτσαμπάς, Μπριλάκης, Χατζηλιάδης 46' Μπουζούκης), Γκέσιος, Τσούτσης, Άλβες, Ρίκκα, Λίτα, Νύκταρης (72' Σάντερσον).

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.