Οι επιβάτες της πτήσης με προορισμό την Αθήνα, είχαν μπει στο λεωφορείο για να μεταφερθούν στο αεροπλάνο - Τα πράγματα όμως πήραν απρόβλεπτη τροπή...
Σε ταλαιπωρία 4 τουλάχιστον ωρών υποβλήθηκαν οι 150 επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν ανήμερα των Φώτων από το αεροδρόμιο της Ρόδου για την Αθήνα, καθώς το αεροσκάφος που επρόκειτο να τους μεταφέρει, είχε δεχθεί προηγουμένως επίθεση από... πουλιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος, την ώρα που προσγειώνονταν στο αεροδρόμιο της Ρόδου, αναρρόφησε στον έναν από τους δύο κινητήρες πετούμενα. Η προσγείωση έγινε με απόλυτη ασφάλεια χωρίς κανένα πρόβλημα.
Το γεγονός αυτό, καταγράφτηκε από τον κυβερνήτη του αεροσκάφους και αναφέρθηκε λίγο αργότερα στην εταιρία του και στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν, είχαν επιβιβαστεί μάλιστα στο λεωφορείο για να μεταφερθούν στο αεροσκάφος, αλλά τελικά επέστρεψαν πίσω, αφού αποφασίστηκε να ματαιωθεί η συγκεκριμένη πτήση.
Όπως προβλέπεται από τους κανόνες υψίστης ασφαλείας που εφαρμόζει τόσο η εταιρία όσο και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για παρόμοια περιστατικά, κλήθηκε εξειδικευμένος μηχανικός και ήρθε από την πρωτεύουσα στη Ρόδο με άλλο αεροσκάφος, πραγματοποιώντας έτσι τον προβλεπόμενο εξονυχιστικό έλεγχο. Η μεταφορά των επιβατών, έγινε χωρίς κανένα πρόβλημα, τέσσερις ώρες αργότερα με άλλο αεροσκάφος. Οι περισσότεροι ήταν φοιτητές που επέστρεφαν στις σχολές τους.


Πηγή: rodiaki.gr

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.