Ο ΠΑΟΚ έγινε η τέταρτη ομάδα, μετά τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και τον Ατρόμητο, η οποία πέρασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. 
Η ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τον Πανιώνιο στην Τούμπα και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου παιχνιδιού στη Νέα Σμύρνη πέρασε στους "4" της διοργάνωσης.
Το γκολ του Πέλκα στη Νέα Σμύρνη αποδείχθηκε "χρυσό" για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν κατάφερε να κερδίσει τον Πανιώνιο ούτε στην Τούμπα. Οι "ασπρόμαυροι" κρατούν μόνο την πρόκριση από την αναμέτρηση, ενώ αγωνιούν για την κατάσταση της υγείας του Κλάους Αθανασιάδη, ο οποίος έγινε αλλαγή στο ημίχρονο, καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον δικέφαλο.
Να σημειωθεί πως μετά το τέλος του αγώνα, οι φίλοι του ΠΑΟΚ χειροκρότησαν τους παίκτες του Πανιωνίου για τη νέα πολύ καλή εμφάνισή τους.
Ο αγώνας:
Το πρώτο ημίχρονο δεν περιελάμβανε πολλές σημαντικές φάσεις για τις δύο ομάδες, οι οποίες είχαν περισσότερο το μυαλό τους στο πως θα κάνουν λιγότερα λάθη και θα κρατήσουν το μηδέν πίσω.
Ο ΠΑΟΚ δεν δημιούργησε καμία αξιόλογη ευκαιρία, σε αντίθεση με τον Πανιώνιο, ο οποίος απείλησε για πρώτη φορά στο 21ο λεπτό, με τον Μπακασέτα να πιάνει το σουτ και τον Βελλίδη να διώχνει σε κόρνερ. Λίγα λεπτά αργότερα (27'), ο Μασούρας βρέθηκε απέναντι στον Βελλίδη, αλλά το τελείωμά του ήταν κάκιστο, με την μπάλα να φεύγει πολύ άουτ.
Η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε άρδην στο δεύτερο μέρος, με τις δύο ομάδες να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες για γκολ. Στο 47', ο Μασούρας βγήκε πάλι απέναντι στον Βελλίδη, αλλά το τελείωμά του ήταν και πάλι άσχημο, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.
Ένα λεπτό μετά, ο Ανσαριφάρντ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήρθε στο 50', με τον Κίτσιου να βγάζει μία εξαιρετική σέντρα για τον Πέλκα, ο οποίος ολομόναχος έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Διούδης μπλόκαρε την μπάλα.
Ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου σταμάτησε ακόμα στο 76' ένα σουτ του Μακ μέσα από την περιοχή, ενώ μπλόκαρε στη συνέχεια της φάσης ένα δυνατό σουτ του Κάτσε.
ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Βελλίδης, Κίτσιου, Βίτορ, Χατζηισαΐας, Σκόνδρας, Τσίμιροτ, Τζιόλης (46’ Κάτσε), Πέλκας, Αθανασιάδης (46’ Γκολάσα), Μπερμπάτοφ, Μακ.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος, Ρισβάνης, Κόρμπος, Οικονόμου (84’ Τασουλής), Σιώπης, Τζανδάρης (80’ Καθάριος), Μασούρας (62’ Μπαργκάν), Μπακασέτας, Καραμάνος, Ανασαριφάρντ.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.