Μπορεί να είναι μόλις 22 ετών ωστόσο το όνομα της Βολιώτισσας Νικολέττας Κανιάκα, που διαπρέπει στα γήπεδα της Βουλγαρίας να βρίσκεται αυτή την στιγμή στην λίστα πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων από την Γερμανία, Ιταλία, Τουρκία, Κύπρο και Ελλάδα για την θέση της τερματοφύλακα.
Η 22χρονη Νικολέττα γεννημένη στις 16/03/1994 στον Βόλο ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τον αθλητισμό από την τρυφερή ηλικία των 7 ετών κάνοντας τα αγωνίσματα των 100μ. με εμπόδια και άλμα εις μήκος στον στίβο, έχοντας μάλιστα πολλές πανελλήνιες διακρίσεις σε αγώνες στους οποίους συμμετείχε.
Η αγάπη της για τον αθλητισμό φάνηκε από πολύ νωρίς και σε αυτή την επιθυμία της βρήκε συμπαραστάτες τους γονείς της οι οποίοι και την βοήθησαν στα πρώτα της βήματα.

Από τον στίβο στα γήπεδα του ποδοσφαίρου

Όταν η Νικολέττα βρίσκοντας στην ηλικία των 12 ετών, μαθήτρια της έκτης δημοτικού συμμετείχε στο σχολικό τουρνουά ποδοσφαίρου, δείχνοντας και σε αυτό το άθλημα το μεγάλο της ταλέντο.
Σε αυτό το τουρνουά την είδαν πολλοί προπονητές ποδοσφαίρου, οι οποίοι και την παρότρυναν να ασχοληθεί περισσότερο με την ''στρογγυλή θεά'', διακρίνοντας το μεγάλο της ταλέντο και σε αυτό το άθλημα.
Έτσι και έγινε με τη Νικολέττα να ξεκινάει δειλά-δειλά τα πρώτα της ποδοσφαιρικά βήματα στην ομάδα του Μαγνησιακού Βόλου και από εκεί στις ακαδημίες της ομάδας Βόλος 2004 του Ολυμπιακού Βόλου.

Με την ομάδα του Βόλος 2004
Με τα εθνικά χρώματα…

Το τεράστιο ταλέντο της 22χρονης Βολιώτισσας δεν άργησε να φανεί και στο ποδόσφαιρό και έτσι η κλήση της στην ομάδα κορασίδων και έπειτα νεανίδων δεν άργησε να γίνει με τη Νικολέττα να φοράει το εθνόσημο συμμετέχοντας ως βασική τερματοφύλακας σε πολλά παιχνίδια εντός, αλλά και εκτός Ελλάδας.
Uefa U17 championship Women 2010 Ρωσσία
Uefa U19 championship Women 2012 - Αυστρία
Uefa U19 championship Women 2013 Ουαλία

Ένα βήμα πριν την Ρώμα…

Με την σκληρή προπόνηση κάποια στιγμή έρχονται και οι επιβραβεύσεις. Το ίδιο έγινε και με την 22χρονη τερματοφύλακα, η οποία στην ηλικία των 17ετών δέχτηκε  επίσημη πρόταση από την γυναικεία ομάδα της Ρώμα Ιταλίας.
Κάποιοι Έλληνες παράγοντες του γυναικείου ποδοσφαίρου ωστόσο μπήκαν στη μέση και την εμπόδισαν να πάρει την μεταγραφή, η οποία μπορεί να της άλλαζε την ζωή…

Ποδόσφαιρο… ''η μεγάλη της αγάπη''…

Μπορεί να μην πήγε στην Ιταλία για να κάνει μία καριέρα που θα την ζήλευε ο οποιοσδήποτε, ωστόσο η Νικολέττα έχοντας ως μεγάλη της αγάπη το ποδόσφαιρο, αποφασίζει να μεταβεί για σπουδές στην γειτονική Βουλγαρία στο Πανεπιστήμιο και στον τομέα της προπονητικής στο γυναικείο ποδόσφαιρο.
Εκεί η Νικολέττα ξεκίνησε μία σπουδαία καριέρα αρχικά με την Olympia Sofias το 2012, όπου έμεινε για 1 σχεδόν χρόνια για να μεταπηδήσει στην συνέχεια στην ομάδα της NSA Sofias, όπου υπερασπίζεται τα δοκάρια της μέχρι και σήμερα, ως βασική τερματοφύλακας.


Σπουδαίες διακρίσεις και πρωταθλήματα…

Η συμμετοχή της Νικολέττας στην ομάδα της NSA Sofias της έδωσε την χαρά να σηκώσει μέχρι σήμερα 4 πρωταθλήματα και 4 κύπελλα Βουλγαρίας, ενώ συμμετείχε και 3 χρονιές στο Champions League, γνωρίζοντας πολλές επιτυχίες.


Best goalkeeper...

Το ταλέντο της ελληνίδας τερματοφύλακα δεν άργησε να φανεί στην Βουλγαρία, για αυτό και το 2013, 2014 και 2015 ψηφίστηκε ως η καλύτερη τερματοφύλακας, παίρνοντας τον τίτλο της Best goalkeeper of the year.

Χορηγίες και δόξα…

Οι πολλές διακρίσεις της 22χρονης Βολιώτισσας ήταν η αιτία πολλές εταιρίες αθλητικών ειδών να ζητούν να διαφημίσει η ίδια τα προϊόντα τους,  δίνοντας της να δείξει και άλλες πτυχές του εαυτού της.

Προτάσεις από παντού…

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις της 22χρονης πορτιέρο, οι διακρίσεις και οι συμμετοχή της με τα εθνικά μας χρώματα στάθηκαν ως αφορμή πολλοί κυνηγοί ταλέντων μεγάλων συλλόγων να την προσέξουν και αμέσως να της κάνουν προτάσεις, προκειμένου να την εντάξουν στον σύλλογό τους.
Οι προτάσεις είναι από ομάδες της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Τουρκίας, της Κύπρου, αλλά και της Ελλάδας, ωστόσο η Νικολέτα της σκέφτεται σοβαρά, αφού χρειάζεται έναν χρόνο ακόμη προκειμένου να ολοκληρώσεις τις σπουδές της στην Βουλγαρία.



Who is Who…


Ονοματέπωνυμο: Νικολέττα Κανιάκα
Ηλικία: 16/03/1994
Θέση: Τερματοφύλακας
Ύψος: 1,70
Βάρος: 58 Kg
Προηγούμενη ομάδα: Olympia Sofias (2012-2013)
Ομάδα: NSA Sofias (2013-





Ερωτήσεις στα γρήγορα…

- Πως σας αντιμετωπίζουν οι άντρες θεατές στο γήπεδο ή και εκτός;
Οι αντιδράσεις ποικίλουν, άλλοι ενθουσιάζονται και άλλοι σοκάρονται. Συνήθως ακολουθούν πολλές απορίες και άλλες φορές έχω παρατηρήσει πως μου κάνουν ερωτήσεις σχετικά με συστήματα και κανονισμούς για να διαπιστώσουν αν όντως έχω τις ίδιες γνώσεις πάνω στο θέμα. Το αστείο είναι, ότι τις περισσότερες φορές δεν πρόκειται καν για άνδρες αθλητές του αγωνίσματος, παρά για άνδρες φιλάθλους, οι οποίοι όμως δεν παίζουν.






- Αγαπημένη σου ομάδα;
Barcelona-Αντρες, Worsburg- γυναίκες

- Αγαπημένος σου αθλητής/τρια;
Gianluigi Buffon, Nadine Angerer

- Με τι ασχολείσαι τον ελεύθερο σου χρόνο;
Εάν και είναι ελάχιστος αφιερώνω αρκετό χρόνο με το να παρακολουθώ συστήματα και προπονήσεις διαφόρων ομάδων επίσης μου αρέσει να ασχολούμαι με θέματα διατροφής και φυσικά λίγο χρόνο για να βλέπω τους φίλους μου!

- Τι μουσική ακούς;
Θα μπορούσα να πω ότι ακούω κάθε είδος μουσικής ανάλογα με την ψυχολογία μου και την ώρα της ημέρας.

- Αγαπημένος σου καλλιτέχνης;
Tim Booth

- Αγαπημένο σου τραγούδι;
James - getting away with it

- Αγαπημένο σου φαγητό;
Ψητά μανιτάρια

- Αγαπημένο σου χρώμα;
Μπλε

- Μίλησε μας για ένα όνειρό σου.
Είναι η ανάπτυξη και η αποδοχή του γυναικείου ποδοσφαίρου παγκοσμίως, είμαι γενικά αρκετά ευχαριστημένη με τα βήματα που γίνονται στην Ελλάδα και γενικότερα τα τελευταία χρόνια στον κόσμο αλλά κακά τα ψέματα ακόμα θέλει δουλειά. Η πίστη και η αγάπη προς το άθλημα πολλών ανθρώπων πιστεύω ότι με το πέρασμα των χρόνων ανταμείβεται…

- Πως περιμένεις το μέλλον σου;
Αρχικά η κατάκτηση του πτυχίου μου στην προπονητική ποδοσφαίρου και φυσικά ένας στόχος που πάντα είχα να γίνομαι συνεχώς καλύτερη σε ότι κάνω.


Γιάννης Βασιλειάδης

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.