Το σερί των εννέα διαδοχικών νικών της ΑΕΚ σταμάτησε στο Περιστέρι. Ο Ατρόμητος του Τραϊανού Δέλλα νίκησε με 1-0 την Ένωση του Πογέτ, υποχρεώνοντας την στην πρώτη ήττα της μέσα στο 2016. Ξύλο με την λήξη του αγώνα.
Ο Δέλλας πήρε... εκδίκηση από την ΑΕΚ, πληγώνοντας την πρώην του ομάδα, η οποία δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ήττα του Παναθηναϊκού από την Ξάνθη. Οι Περιστεριώτες εξαφάνισαν από τον αγωνιστικό χώρο την Ένωση, η οποία ήταν παντελώς ακίνδυνη. Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ακολούθησαν συμπλοκές των οπαδών των φιλοξενούμενων με εκείνων των γηπεδούχων αλλά και με την Αστυνομία. Οι φίλοι της ΑΕΚ μπήκαν στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου και κινήθηκαν προς την κερκίδα των οπαδών του Ατρομήτου. Έπεσαν κροτίδες, καπνογόνα και καθίσματα, με την Αστυνομία να παρεμβαίνει και την κατάσταση να εξομαλύνεται μέσα σε λίγα λεπτά.
Ο αγώνας:
Κάκιστο ήταν το παιχνίδι στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να είναι νευρικές και να επιδίδονται σε διαγωνισμό λαθών. Τόσο ο Ατρόμητος όσο και η ΑΕΚ αδυνατούσαν να δημιουργήσουν αξιόλογες φάσεις, με τον ρυθμό του αγώνα να είναι εξαιρετικά αργός. Ο Τραϊανός Δέλλας γνώριζε καλά την πρώην του ομάδα και δεν της επέτρεπε να αναπτυχθεί σωστά και να γίνει απειλητική.
Μία καλή απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου στο 16' αποτέλεσε την πιο απειλητική φάση της Ένωσης στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ατρόμητο να είναι ακίνδυνος.
Αλλαγή σκηνικού στο δεύτερο μέρος, με το παιχνίδι να αποκτά γρήγορο ρυθμό και τον Ατρόμητο να πετυχαίνει γκολ. Στο 53' ο Λε Ταλέκ έφυγε όμορφα στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, έστρωσε τη μπάλα στον Μπρίτο, ο οποίος με ιδανικό πλασέ από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Ανέστη και έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους.


Ο Γκουστάβο Πογέτ, βλέποντας την ομάδα του παντελώς ακίνδυνη, έριξε στο παιχνίδι τον Πέκχαρτ, αλλά η εικόνα της ΑΕΚ δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Η Ένωση ήταν ανήμπορη να αντιδράσει και δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια πραγματικά καλή ευκαιρία για γκολ.
Αντίθετα, οι “κιτρινόμαυροι” βρήκαν όλοι μπροστά, με τον Ατρόμητο να βρίσκει κενούς χώρους και να χάνει δύο μεγάλες ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματά του. Ο Λε Ταλέκ σημάδεψε το δοκάρι του Ανέστη στο 80', ενώ στο 92' ο Έλληνας τερματοφύλακας νίκησε σε τετ-α-τετ τον Γάλλο επιθετικό.
Οι Περιστεριώτες κράτησαν, δίχως να απειληθούν, το υπέρ τους 1-0 και έφτασαν σε μία μεγάλη νίκη, λίγες μέρες πριν τον επαναληπτικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Ανέστης, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Άρθο, Ντίντακ, Γιόχανσον, Μάνταλος, Ζουκουλίνι, Βάργκας (57' Πλατέλλας), Αραβίδης, Τζιμπούρ (57' Πέκχαρτ).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας, Κιβρακίδης (68' Κοντοές), Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπιτόλο, Κεϊτά, Στόιτσεφ, Ούμπιντες, Σουμπίνιο (72' Ματέι), Μπρίτο (82' Ουσέρο), Λε Ταλέκ.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.