Ο ταξίαρχος Βασίλης Ρόκκος έγινε... γνωστός στο πανελλήνιο όταν τον περασμένο Μάιο η τότε πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου με το... γνωστό "γλυκό" της ύφοςτον εγκάλεσε γιατί δεν επέτρεψε σε διαδηλωτές της ΠΟΕΔΗΝ να περάσει προς τη Βουλή.
Σήμερα, ο ίδιος άνθρωπος βρέθηκε αντιμέτωπος με ακόμη μια δύσκολη στιγμή. Ήταν ίσως ο μοναδικός αστυνομικός που δεν το έβαλε στα πόδια όταν οι αγριεμένοι αγρότες έφτασαν με τις κατσούνες στα χέρια για να απεγκλωβίσουν φορτηγό με ντομάτες που είχε σταματήσει η αστυνομία στην πλατεία Καραϊσκάκη.
Το επεισόδιο με την Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ήταν 20 Μαΐου 2015 όταν κλούβες των ΜΑΤ απέκλεισαν τη Βασιλίσσης Σοφίας για να μην περάσει πορεία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. Μόνο που αυτή η απόφαση έκανε... έξαλλη την τότε πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου! Οργισμένη κατευθύνθηκε προς το μέρος του και τον ρώτησε κατ' αρχήν σε ποιά υπηρεσία ανήκει. Όταν εκείνος της είπε ότι ανήκει στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Αθηνών ακολούθησε ο εξής διάλογος:
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Μου κατήγγειλαν πολίτες οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση στα νοσοκομεία ότι δεν τους αφήσατε να περάσουν. Από ποιόν έχετε εντολή; Εγώ έχω δώσει εντολή η Βουλή να είναι ανοικτή σε όποιον θέλει να διαμαρτυρηθεί και οι πολίτες να καταθέτουν ψήφισμα διαμαρτυρίας. Για ποιόν λόγο έχει δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση;
Αστυνομικός: Τι να σας πω. Εγώ εντολές εκτελώ από το κέντρο επιχειρήσεων
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Να κλείσετε την πρόσβαση την Βουλή; Δεν έχετε το δικαίωμα! Δεν έχετε το δικαίωμα κύριε αστυνομικές. Γιατί εμένα η δική μου εντολή είναι η Βουλή να είναι ανοικτή. Να μην κλείνει ο δρόμος. Δεν μπορεί οι άνθρωποι που εργάζονται στα νοσοκομεία να μην μπορούν να περάσουν και να γίνεται αυτή η εικόνα. Μα ποιόν ενημερώσατε για να κάνετε αυτή την πρόταση; Η εικόνα αυτού του φρουρίου....Δεν μπορείτε να κόβετε τον δρόμο σε μια πορεία που διέρχεται από την Βουλή.
Ποιος είναι ο Βασίλης Ρόκκος
Ο Βασίλης Ρόκος είναι Αστυνομικός Διευθυντής, κάτοχος δυο μεταπτυχιακών Νομικής και Πολιτικών Επιστημών. “Πρόκειται για έναν σταθερά εξελισσόμενο Αξιωματικό, οποίος εδώ και 9 χρόνια παράγει έργο στο κέντρο τις Αθήνας και ουσιαστικά είναι ο άνθρωπος που άνοιξε την Ομόνοια στους πολίτες” λένε όσοι τον γνωρίζουν.
Πατέρας δυο παιδιών ζει την οικογένεια του με τα 1.400 ευρώ μηνιαίος τα οποία κερδίζει με την εργασία του νυχθημερόν στο κέντρο τις Αθήνας.

Πηγή: newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.