Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί ένα μήνυμα στο facebook το οποίο είτε στέλνετε υπό την μορφή προσωπικού μηνύματος είτε ως σχόλιο σε δημοσιεύσεις που έχετε κάνει και αφορά παγίδα που όλοι θα πρέπει να την αποκλείσουμε αμέσως και να μην μπούμε στην διαδικασία να στείλουμε οποιαδήποτε απάντηση.
Μάλιστα το συγκεκριμένο μήνυμα έρχεται από προφίλ γνωστών σας προσώπων, σε μία προσπάθεια να μπείτε στην διαδικασία να απαντήσετε και έτσι να ‘’πέσετε’’ στην παγίδα’’.
Το συγκεκριμένο μήνυμα αναφέρει τα εξής: ‘’ Γεια σας κ. / Κυρία E-Mail: wolfpollman6@gmail.com Χρειάζεστε χρηματοδότηση για το σπίτι σας, για σας Υποθέσεων, για την αγορά του αυτοκινήτου, για την αγορά του ποδηλάτου, για την δημιουργία της δικής σας επιχείρησης για τις ανάγκες σας συν αμφιβολία. Εγώ τη χορήγηση προσωπικών δανείων που κυμαίνονται από 5.000 ευρώ, για €5.000.000 με συντελεστή 3% κουπόνι, ανεξάρτητα από το ποσό. Παρακαλώ να μου πείτε στις εφαρμογές σας δανείου το ποσό ακριβής σας θα ήθελαν και η διάρκεια αποπληρωμής. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου άμεσα σε μου E-Mail: wolfpollman6@gmail.com’’.
Εμείς το ψάξαμε το συγκεκριμένο θέμα και διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για ένα μήνυμα το οποίο έχει αποδέκτες ταυτόχρονα χιλιάδες χρήστες του facebook, ενώ είναι μεταφρασμένο σε δεκάδες γλώσσες, αναλόγως το που στέλνετε.
Μην  μπείτε στον κόπο καν να απαντήσετε στο συγκεκριμένο μήνυμα, μα πάνω μην δημιουργήσετε πρόβλημα στις σχέσεις σας με το φιλικό σας πρόσωπο που υποτίθεται ότι ήταν ο αποστολέας, γιατί ο ίδιος έχει άγνοια για το θέμα…


Γιάννης Βασιλειάδης

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.