Στόχος είναι με το νέο μισθολόγιο να επιβραβεύονται αυτοί που δουλεύουν πραγματικά και είναι αποδοτικοί στην εργασία τους.
Σαρωτικές αλλαγές στο κράτος προετοιμάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αφού από το 2015 θα αλλάξουν όλα στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, στις μετατάξεις αλλά και στην αξιολόγηση του προσωπικού. 
Οι τρεις μεταρρυθμίσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με το Έθνος, είναι η θεσμοθέτηση Ενιαίου Μισθολογίου, η σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα και ο μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου έδωσε έμφαση στην επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο. Μία από τις βασικές αλλαγές θα είναι η σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα που σηματοδοτεί την επαναφορά του 13ου μισθού ως ετήσιου μπόνους μόνο για τους παραγωγικούς υπαλλήλους.
Παράλληλα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί και εξορθολογισμός των έξτρα αμοιβών όπως τα νυχτερινά και τα οδοιπορικά. Στόχος της κυβέρνησης είναι με το νέο μισθολόγιο να επιβραβεύονται αυτοί που δουλεύουν πραγματικά και είναι αποδοτικοί στην εργασία τους. Έτσι ο μισθός θα συνδεθεί με την παραγωγικότητα. Πρόκειται για την ενεργοποίηση του Κινήτρου Επίτευξης Στόχων που αντιστοιχεί σε ένα μισθό το χρόνο και αποδίδεται σε όσους υπάλληλους επιτυγχάνουν τους στόχους που έχουν τεθεί τόσο στους ίδιους όσο και στην οργανική ομάδα που απασχολούνται.
Η επίτευξη των στόχων θα συνδεθεί με την εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων, αφού για να ανέβει μισθολογικό κλιμάκιο ένας υπάλληλος θα πρέπει να πετύχει το 50% των στόχων που έχει αναλάβει. 
Το ύψος του κινήτρου Επίτευξης Στόχων, σύμφωνα με το Έθνος, εξαρτάται από τα ποσοστά επίτευξης των στόχων ανά υπάλληλο (μέχρι 90% λαμβάνει μισό μισθό και πάνω από 90% έναν βασικό μισθό).
Παράλληλα, με μοριοδότηση μέσω ΑΣΕΠ θα πραγματοποιούνται οι μετατάξεις, οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις στο Δημόσιο από το 2015. Το νέο καθεστώς που διαμορφώνει την «εσωτερική αγορά εργασίας» στο Δημόσιο δεν περιλαμβάνει το καθεστώς διαθεσιμότητας για τους υπαλλήλους, ενώ παράλληλα θα απαγορεύει την παρέμβαση πολιτικών παραγόντων στις μετακινήσεις προσωπικού. 
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας προβλέπει την καταγραφή των κενών θέσεων σε όλο το Δημόσιο με βάση τα σχέδια στελέχωσης, καθώς και πανελλαδικής προκήρυξη θέσεων δύο ή τρεις φορές τον χρόνο. Ο διαγωνισμός θα γίνεται υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ και θα έχει τα χαρακτηριστικά των προκηρύξεων της Ανεξάρτητης Αρχής για πλήρωση θέσεων με σειρά προτεραιότητας.


Πηγή: antenna.gr

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.