Γεννημένος το 1956 στο Θεσπρωτικό Πρέβεζας ο Στράτος Ιωάννου από μικρός ήταν ένας άνθρωπος που έδινε τα πάντα για τον συνάνθρωπο του και τίποτα δεν άφηνε στην τύχη του αν δεν το ολοκλήρωνε.
Ο Στράτος Ιωάννου σπούδασε πολιτικός μηχανικός όπου μάλιστα ήταν και η αρχική του επαγγελματική δραστηριότητα.
Ο σημερινός αντιπεριφερειάρχης είναι παντρεμένος με την ορθοδοντικό Μάγδα Λούτση και πατέρας τριών παιδιών της Ρόης , του Χρήστου και της Θωμαϊς.
Σε ηλικία μόλις 38 ετών ο Στράτος Ιωάννου δέχθηκε την πρόταση του Δημήτρη Τσουμάνη να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο για τη νομαρχία Πρέβεζας.
Ο Στράτος στενός φίλος του σημερινού Βουλευτή δεν άργησε να πει το ναι και έτσι δέχθηκε να διεκδικήσει για πρώτη φορά την ψήφο των πρεβεζάνων και έτσι να αρχίσει η πολιτική του σταδιοδρομία.
Αγαπητός σε όλους σχεδόν τους πρεβεζάνους απέδειξε ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Τσουμάνη, αφού μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας ο Στράτος συγκέντρωσε τους περισσότερους ψήφους από οποιονδήποτε άλλον υποψήφιο νομαρχιακό σύμβουλο και δικαίως πήρε την πρώτη θέση.
Το 1994 λοιπόν ο Στράτος Ιωάννου εκλεγμένος νομαρχιακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Δημήτρη Τσουμάνη, ο οποίος είχε το χρίσμα από τη Ν.Δ. κατάφεραν και κέρδισαν στον δεύτερο γύρο τον ανεξάρτητο υποψήφιο αλλά με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ  Χαράλαμπο Δράκο με το ποσοστό του 57,24%.
Έτσι λοιπόν ο Στράτος Ιωάννου το 1994 αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής της νομαρχίας μέχρι και το 1996.
Το 1997 αναλαμβάνει την θέση του προέδρου του νομαρχιακού συμβουλίου μέχρι και την λήξη της πρώτης θητείας του Δημήτρη Τσουμάνη στη νομαρχία Πρέβεζας.
Παράλληλα ο Στράτος Ιωάννου από το 1994 κατείχε και την θέση μέλους της τουριστικής επιτροπής τουρισμού.

Ο Στράτος Ιωάννου μαζί με τον πρώην Υπουργό Υγείας
Άδωνη Γεωργιάδη και τον βουλευτή Δημ. Τσουμάνη
Το 1998 και έπειτα από 4 σημαντικά και γεμάτο έργα θητεία ο Δημήτρης Τσουμάνης αποφασίζει να διεκδικήσει εκ νέου την νομαρχία Πρέβεζας, έχοντας πάντα στο πλευρό του τον επιστήθιο φίλο του Στράτο Ιωάννου.
Έτσι λοιπόν το 1998 ο συνδυασμός του Δημήτρη Τσουμάνη με την στήριξη της Ν.Δ και της τότε Πολιτικής Άνοιξης (κόμμα του σημερινού πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά), καταφέρνει και συγκεντρώνει στον δεύτερο γύρο το εκπληκτικό για τα ελληνικά δεδομένα ποσοστό του 64,76%, απέναντι στον εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ Σπύρου Κατηνιώτη που συγκέντρωσε μόλις το 35,24% στον δεύτερο γύρο.
Και πάλι το άστρο του Στράτου Ιωάννου φάνηκε και εκλέχθηκε και πάλι στην πρώτη θέση.
Ο Δημήτρης Τσουμάνης και πάλι δείχνοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Στράτου, τον προτείνει για πρόεδρο του νομαρχιακού συμβουλίου και για ακόμη μία φορά παίρνει την πλειοψηφία για να συνεχίσει για τα επόμενα 4 χρόνια (1998 – 2002) να κατέχει την συγκεκριμένη θέση.
Το 2000 ο Στράτος Ιωάννου εκτός των καθηκόντων του προέδρου του νομαρχιακού συμβουλίου αναλαμβάνει και την θέση του προέδρου του Δ.Σ της ΕΤΑΝΑΜ μέχρι και το 2002.
Παράλληλα με τις θέσεις στη νομαρχία Πρέβεζας, ο Στράτος ξεκινά να ασχολείται ενεργά και με τον αθλητισμό συμμετέχοντας ως μέλος του Δ.Σ του ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ.
Ο Στράτος όμως δεν μένει μόνο στο ποδόσφαιρο, αφού ως επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης 3 ξενοδοχειακών μονάδων στο νομό Πρέβεζας, προχωρά σε χορηγίες τόσο σε αθλητικούς όσο και πολιτιστικούς συλλόγους.
Και από τις εκλογές του 1998 και μία άκρως επιτυχημένη δεύτερη θητεία ο Στράτος αποφασίζει να απλώσει τα φτερά του και να διεκδικήσει πλέον μόνος του τη νομαρχία Πρέβεζας, με δεδομένο ότι ο Δημήτρης Τσουμάνης θα διεκδικούσε την βουλευτική έδρα.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι η Ν.Δ. θα δώσει στον Στράτο το χρίσμα του ‘’εκλεκτού’’, κάποια υπόγεια ‘’μαχαιρώματα’’ δίνουν το χρίσμα στον γιατρό Χρήστο Ματσίρα.
Ο Στράτος όμως δεν δέχθηκε με τίποτα αυτή την ‘’απορρίψει’’ και αποφασίζει να κατεβάσει ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο πηγαίνοντας κόντρα στη Ν.Δ.
Ο Στράτος γνώριζε από πριν ότι θα ήταν ένας άνισος αγώνας απέναντι στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ (Βασίλη Ιωάννου) και τον ‘’εκλεκτό’’ της Ν.Δ. (Χρήστο Ματσίρα).
Έτσι ξεκίνησε τον δικό του αγώνα κόντρα σε όλους τους θεσμούς, έχοντας στο πλευρό του καλούς φίλους.
Ο συνδυασμός ‘’Ανάπτυξη με Όραμα’’ με επικεφαλή τον Στράτο Ιωάννου δεν καταφέρνει να περάσει στον δεύτερο γύρω για μόλις 219 ψήφους, καταλαμβάνοντας έτσι την τρίτη θέση εκλέγοντας 3 νομαρχιακούς συμβούλους.
Το 2002 νικητής των εκλογών ήταν ο Βασίλης Ιωάννου. Πολλοί είναι εκείνοι που ακόμη και σήμερα πιστεύουν ότι αν το χρίσμα της Ν.Δ. το είχε πάρει ο Στράτος Ιωάννου θα κέρδιζε τη νομαρχία Πρέβεζας και μάλιστα από τον πρώτο γύρο.
Έτσι λοιπόν από το 2002 έως και το 2006 ο Στράτος Ιωάννου συμμετείχε το νομαρχιακό συμβούλιο, απλά από τη θέση της αντιπολίτευσης.
Από το 2006 έως και το 2010 ο σημερινός αντιπεριφερειάρχης έμεινε ανενεργός πολιτικά, συνεχίζοντας ωστόσο το σπουδαίο του έργο στον αθλητισμό και τον πολιτισμό ως μεγάλος χορηγός σε πολλές δραστηριότητες.
Για 4 χρόνια ο Στράτος Ιωάννου έμεινε εκτός πολιτικής, αλλά συνέχισε να μεγαλουργεί στον χώρο του τουρισμού για να εκλεχθεί το 2008 μέλος της Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας ενώ παράλληλα να εκλεχθεί και αντιπρόσωπος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.
Το 2009 εκλέγεται μέλος του Δ.Σ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Έναν χρόνο αργότερα (2010) και με την αλλαγή στις εκλογικές διαδικασίες και την εκλογή πλέον του περιφερειάρχη από τον λαό και όχι διορισμένο από την κεντρική εξουσία, ο Στράτος Ιωάννου δέχεται την πρόταση του σημερινού περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη να μπει στο ψηφοδέλτιο ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης  της Π.Ε Πρέβεζας.

Ο Στράτος Ιωάννου με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου
Αλέξανδρο Καχριμάνη
 
Ο συνδυασμός του Αλέξανδρου Καχριμάνη καταφέρνει και κερδίζει στον δεύτερο γύρο τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Αργύρη με ποσοστό 55,04% έναντι 44,96%.
Έτσι λοιπόν ο Στράτος Ιωάννου αναλαμβάνει χρέη αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας και ξεκινάει να οργώνει το νομό, παρουσιάζοντας ένα εξαιρετικό έργο και πραγματικά τεράστιο ζήλο για κάθε τι που συνέβαινε στο νομό.
Το μεγάλο έργο του Στράτου στο νομό επιβραβεύεται εκ νέου στις εκλογές της 18ης Μαίου 2014, αφού συμμετέχει εκ νέου στο ψηφοδέλτιο του Αλέξανδρου Καχριμάνη ‘’Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου’’ και πάλι ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Πρέβεζας.
Το βράδυ των εκλογών όλες οι προσπάθειες τόσο του Αλέξανδρου Καχριμάνη όσο και του Στράτου Ιωάννου επιβραβεύονται και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο, αφού ο συνδυασμός συγκεντρώνει το 50,69% έναντι 24,67% της Όλγας Γεροβασίλη υποψήφιας με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και εκλέγεται από την πρώτη Κυριακή.
Έτσι λοιπόν η Περιφέρεια Ηπείρου γίνεται η μοναδική Περιφέρεια της χώρας που εκλέγει Περιφερειάρχη από την πρώτη Κυριακή.
Ο Στράτος Ιωάννου λοιπόν συνεχίζει το τεράστιο έργο που έχει ξεκινήσει και κάνει στο νομό Πρέβεζας και εμείς να του ευχηθούμε τα καλύτερα για τα 20 χρόνια που βρίσκεται στην τοπική Αυτοδιοίκηση.

Γιάννης Βασιλειάδης

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.