Ο Γιώργος Χριστοβασίλης δήλωσε πως ο ΠΑΣ Γιάννινα δέχεται πόλεμο και πως κάποιοι δεν τον θέλουν στη Super League. Διαβάστε τι είπε για εκείνους που ενδέχεται να αποχωρήσουν και την επόμενη μέρα της ομάδας (video).
Τη δυσαρέσκεια που επικρατεί στις τάξεις του ΠΑΣ Γιάννινα με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο για όσα έγιναν και φέτος με τη μη αδειοδότηση της ομάδας εξέφρασε ο Γιώργος Χριστοβασίλης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης στα γραφεία του προπονητικού κέντρου της ομάδας. Η αρχή έγινε με τοποθέτηση του προέδρου της ομάδας, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στην απόφαση της ΕΠΟ σχετικά με την αδειοδότηση  όσο και στο νέο οικονομικό θέμα  που έχει προκύψει με την Εφορία.
"Είναι η έβδομη σεζόν που βρίσκομαι στον ΠΑΣ Γιάννινα και πιστέψτε ότι όλα αυτά τα χρόνια και παρ' όλο που η ομάδα τα περισσότερα χρόνια βρίσκεται στη Super League, αυτό που αποκομίζω από αυτή την ομάδα είναι μόνο πίκρες, και κάθε χρόνο καινούργια προβλήματα. Βέβαια αυτό δεν ενδιαφέρει τον κόσμο. Το μόνο που ασχολείται ο κόσμος είναι μόνο αν η ομάδα πηγαίνει καλά. Πως η ομάδα κάθε χρόνο να είναι ισχυρή. Αλλά πιστέψτε γίνεται πάρα πολύ αγώνας, στις κρίσιμες αυτές εποχές τα τελευταία χρόνια, όπου όλοι μας υποφέρουμε. Επόμενο είναι και στο ποδόσφαιρο να υπάρχει μεγάλη αναταραχή.
Βλέπουμε όλοι τα γήπεδα να έχουν αδειάσει. Χορηγοί που κάποτε υπήρχαν και επιλέγαμε, δεν υπάρχουν πλέον παρά ελάχιστοι που να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Πιστέψτε ότι ο αγώνας είναι πολύ δύσκολος, αλλά πιστεύω ότι εμείς είμαστε εδώ και θα παραμείνουμε στη Super League, γιατί αυτή τι στιγμή η ομάδα έχει ένα πάρα πολύ καλό ρόστερ. Είναι η τρίτη-τέταρτη χρονιά που οι παίκτες θα παραμείνουν σ' αυτή την ομάδα., και που κάποιες λίγες προσθήκες, πιστεύω ότι η επόμενη χρονιά η οποία και θα είναι πιο δύσκολη, αφού σ' αυτή τη σεζόν τέσσερις ομάδες θα υποβιβαστούν στη Β' Κατηγορία, και πρέπει πέρα από τη διοίκηση και την ομάδα, πρέπει όλοι να βοηθήσουμε σ' αυτές τις δύσκολες εποχές.
Είναι πολύ κακό τα γήπεδα να είναι άδεια και ο κόσμος να είναι εκτός γηπέδου και το μόνο που να κάνει είναι να κατακρίνει κάθε φορά ότι κίνηση κάνει αυτή η ομάδα. Γι' αυτό το λόγο η πολιτική φέτος στα διαρκείας είναι ότι κάναμε ότι καλύτερο για να ξαναφέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Τον χρειάζεται η ομάδα πάρα πολύ και ειδικά αυτές τις δύσκολες εποχές.
Η ομάδα πολεμιέται τα τελευταία χρόνια και υπό τη μορφή της αδειοδότησης που είναι η τρίτη χρονιά που την αρνούνται σ' αυτή την ομάδα, παρόλο που θεωρούμε ότι εν συγκρίσει με άλλες ομάδες, τα στοιχεία μας είναι πάρα πολύ καλύτερα. Και είναι η μόνη ομάδα που πέρυσι δείχνει στον ισολογισμό της ότι έχει κέρδη μετά τον Ολυμπιακό.
Εν συγκρίσει με ομάδες που πήραν την αδειοδότηση, και τα τελευταία χρόνια δεν έχουν κάνει καν ισολογισμό. Αλλά αυτό είναι κάτι που άλλοι αποφασίσουν, και δεν είναι στη δικιά μας δύναμη να δούμε για πιο λόγο δεν παίρνουμε αδειοδότηση. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει και δεν το κρύβουμε ότι υπάρχουν προβλήματα στην ομάδα μας. Αλλά όπως είπα, εν συγκρίσει με άλλες ομάδες, είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση. Και το είδατε ότι αμέσως μετά την αδειοδότηση άρχισαν οι προσφυγές σε άλλες ομάδες.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα εδώ και τρία χρόνια έχει μία προσφυγή, του κ. Ντεμόλ, η οποία τελικώς βγήκε η απόφαση μετά την αδειοδότηση, περίπου 15 ημέρες, και πρέπει να πληρώσουμε κάποια χρήματα επιπλέον. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι για μία αδειοδότηση πρέπει κάθε χρόνο να τραβάμε αυτά που τραβάμε.
Για κάποιες άλλες προσφυγές που ακούγονται, ότι έχουν κάνει ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν φύγει, δεν υπάρχει τίποτα. Παρ' όλα αυτά η Επιτροπή βασίζεται σ' αυτά. Δεν θέλω να μείνω σ' αυτό το κομμάτι, γιατί πιστεύω ότι η ομάδα, έχει το υλικό που χρειάζεται για να μπορέσει και την επόμενη χρονιά να ανταγωνιστεί, να επικρατήσει και να παραμείνει στην κατηγορία. Η ομάδα έχει το υλικό που χρειάζεται για να μπορέσει να είναι ανταγωνιστική και να παραμείνει στην κατηγορία. Τελευταία είχαμε άλλη μία απόφαση οικονομικής φύσης. Η Εφορία αποφάσισε να κάνει έλεγχο για την τριετία 2007-09.
Βγάλανε κάποιες αποφάσεις χωρίς να γίνει καν έλεγχος. Πιστεύουμε πως θα δικαιωθούμε σε αυτό το κομμάτι. Όταν αγόρασα την ομάδα είχε πάρα πολλά χρέη, αλλά υπάρχουν εγγυήσεις. Θα ήθελα η καινούρια χρονιά να βοηθήσει όλος ο κόσμος με τον τρόπο του και όσοι δε θέλουν να μην κάνουν κακό στην ομάδα".
Ο κύριος Σαρρής αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες σχετικά με τη μη αδειοδότηση. Γίνεται να μη δίνεται ούτε το παραμικρό πάτημα;
Εμείς έχουμε φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες. Για να πάρουμε ενημερότητα πρέπει να πληρώνουμε τα χρέη και αυτό γίνεται. Δεν πήραμε την άδεια για προσφυγές φαντάσματα. Δεν μπορούμε να μιλάμε για τον Ντε Μολ, η προσφυγή του οποίου δεν είχε τελεσιδικήσει ακόμα ή να λέμε ότι κάποιοι στο μέλλον θα κάνουν προσφυγή. Και πέρυσι έλεγαν ότι οφείλαμε χρήματα για ποδοσφαιριστή ο οποίος είχε δοθεί δανεικός στην Καρδίτσα. Τελικά δικαιωθήκαμε από την UEFA. Γιατί να πληρώνουμε χρήματα πριν υπάρξει τελεσίδικη απόφαση; Από εκεί και πέρα, κάποιες άλλες λεπτομέρειες που υπήρχαν, τις οποίες θεωρεί μικρές ο κύριος Σαρρής. Ωστόσο, δε μας είπε για τις άλλες ομάδες.
Αισθάνεσθε αδικημένος όσον αφορά τις αποφάσεις;
Οπωσδήποτε μας κάνει να στενοχωριόμαστε. Φαίνεται ότι δεν αρέσει αυτή η ομάδα να βρίσκεται στη Super League. Ίσως δε μας θέλουν και γίνεται αυτός ο πόλεμος. Επόμενο κι ανθρώπινο είναι.
Η ομάδα έχει καλό ρόστερ. Θα υπάρξουν αποχωρήσεις;
Πάρα πολλοί παίκτες έχουν ακουστεί για μεταγραφή. Αυτή τη στιγμή πέρα από τη μεταγραφή του Κολοβέτσιου στην ΑΕΚ, ο οποίος είχε ρήτρα, πρόταση δεν έχουμε για κανέναν. Ακούγονται διάφορα ονόματα, αλλά πρόταση δεν υπάρχει. Η μόνη μεταγραφή που μπορεί να πραγματοποιηθεί είναι του Κρητικού, για τον οποίο υπάρχει ενδιαφέρον από το εξωτερικό. Δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνει, όμως, δεδομένου ότι δεν έπαιξε πολύ.
Ποιος θεωρείτε ότι πρέπει να είναι ο ρόλος του δημοσιογράφου;
Ποτέ δεν ήθελα από την πρώτη στιγμή να καλύπτεται ο πρόεδρος. Αυτό που με στενοχωρεί είναι ότι δεν καλύπτεται η ομάδα. Στον ΟΦΗ έχουν 80 προσφυγές και δε μιλάει κανένας. Το να καλύψεις την ομάδα είναι για την ομάδα, όχι για τον πρόεδρο. Μόνο το κακό στην Πόλη.
Αφού οι κύριοι Σαρρής και Δημητρίου έριξαν το μπαλάκι στον ΠΑΣ, γιατί δεν ανοίγει ο φάκελος;
Ξέρετε ότι αν αρχίσουμε να κάνουμε διάλογο για τον φάκελο θα τιμωρηθούμε με αφαίρεση βαθμών. Όλο τον χρόνο λένε γιατί ο ΠΑΣ Γιάννινα πήγε στο CAS. Δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξει ο φάκελος γιατί δε θα δείτε τίποτα παραπάνω.
Υπάρχουν χρέη προς ΙΚΑ, Εφορία και παίκτες;
Προς ΙΚΑ όχι, με την Εφορία έχουν γίνει διακανονισμοί και υπάρχουν χρέη προς παίκτες. Ωστόσο, είναι ενήμεροι πως θα τα πάρουν. Δε χρωστάμε σε παλιούς παίκτες πέρα απ' όσα έχουν διακανονιστεί.
Πώς θα μπορεί ο ΠΑΣ να λειτουργεί ως πρότυπο ομάδας;
Εσείς το βλέπετε έτσι. Εμείς προσπαθούμε για το καλύτερο, αλλά αν όλοι δεν είναι ενωμένοι φίλαθλοι, διοίκηση, ποδοσφαιριστές.. Εμείς προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο. Κάθε χρόνο θέλουμε να βελτιωνόμαστε. Όλα τα εμπόδια που βρίσκουμε κάθε μέρα μας δημιουργούν προβλήματα. Όσο καλή θέληση και να έχεις κάποια στιγμή αναρωτιέσαι γιατί γίνονται όλα αυτά. Είναι κατόρθωμα που ο ΠΑΣ είναι τόσα χρόνια στην ίδια κατηγορία. Οι ποδοσφαιριστές έχουν αγαπήσει την ομάδα περισσότερο από κάθε άλλον.
Φαίνεστε ανήσυχος. Ισχύει;
Ανησυχία πάντα υπάρχει και κάτω από τις συνθήκες που βρισκόμαστε. Όσο καιρό βρίσκομαι εδώ θα προσπαθήσω να μη γίνει τίποτα κακό. Μακάρι να βγει κάποιος και να βοηθήσει την ομάδα. Αν είναι κάποιος καλύτερος από εμένα θα αποχωρήσω. Το είχα πει και πριν έναν χρόνο, αλλά πάλι στα ίδια βρισκόμαστε.
Τι κινήσεις θα γίνουν για τις υποδομές;
Οι υποδομές είναι σε πολύ καλό δρόμο. Η Κ15 θα είναι της ΠΑΕ και δε θα έχει καμία βοήθεια από τον Ερασιτέχνη ή κάποιες άλλες ομάδες με τις οποίες συνεργαζόμαστε.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.