Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου ξεκαθάρισε πως δε φταίει το γήπεδο για τη μη αδειοδότηση του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ τόνισε ότι "δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ από την Αθήνα" παρά τις προγραμματικές συμβάσεις.

Ακριβώς μετά τη συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Χριστοβασίλη τη σκυτάλη πήρε ο Αλέκος Καχριμάνης. Ο Περιφερειάρχης αφού κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει τον ΠΑΣ Γιάννινα στη νέα σεζόν αγοράζοντας εισιτήρια διαρκείας, αναφέρθηκε στα προβλήματα συνεννόησης που υπάρχουν με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού όμηρος των οποίων είναι η ομάδα.
"Να ξέρετε ότι έχουμε βοηθήσει όσο μπορούσαμε και χαίρομαι που ακούω μία άλλη πολιτική για τα εισιτήρια διαρκείας. Καταλαβαίνετε ότι σε αυτή την αλλαγή εμείς οι φίλαθλοι πρέπει αν στηρίξουμε την προσπάθεια και να αγοράσουμε εισιτήρια διαρκείας. Η δύναμη του ΠΑΣ Γιάννινα διαχρονικά είναι οι φίλαθοί του. Γι' αυτό σε αυτή τη δύσκολη στιγμή πρέπει να αγοράσουμε εισιτήρια.
Εμείς όσα λέμε τα κάνουμε. Όλα τα θέματα θέλουν αγάπη και κινητικότητα. Πέρυσι στις 28 Οκτωβρίου ήρθε ένα τελεσίγραφο πως δε θα ξαναγίνουν αγώνες στους Ζωσιμάδες. Διαθέσαμε 20.000 και το γήπεδο δεν είχε ξανά κανένα πρόβλημα. Ωστόσο, είμαι υποχρεωμένος να πω πως έχουμε παράπονα από τη ΓΓΑ. Είναι πολύ μακριά από τα πράγματα. Δυστυχώς αυτή είναι η τύχη της Ελλάδας, δεν υπάρχει συνεννόηση με τα υπουργία. Ήθελα να το πω αυτό γιατί είναι μεγάλο παράπονο".
Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το γήπεδο του ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς υπήρχαν κάποια δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ένας από τους λόγους που δεν αδειοδοτήθηκε η ομάδα ήταν και οι διαστάσεις του αγωνιστικού χώρου: "Σε όλα υπάρχουν όρια. Για το γήπεδο πήγα και συνάντησα παρόλο που ήταν προεκλογική περίοδος τους κυρίους Δημητρίου και ο Σαρρή. Δεν υπάρχει κανένα θέμα μη αδειοδότησης για το γήπεδο. Το έγραψαν στα χαρτιά, αλλά ούτε οι ίδιοι ξέρουν γιατί. Ό,τι έγινε έγινε.Υπήρχε μία διαφορά 20 με 30 πόντους. Αυτό το γήπεδο είναι έτσι φτιαγμένο. Δε νομίζω ότι και άλλα γήπεδα έχουν τις διαστάσεις που πρέπει. Το έγραφαν στις παρατηρήσεις, αλλά ο ΠΑΣ δεν κόπηκε από αυτό. Όσο για το πλαστικό, αν η ΓΓΑ παραμείνει σε αυτή τη γραμμή δεν ξέρουμε αν θα συνεχιστεί η συνεργασία μας μαζί της. Δε βρίσκουμε σημεία επαφής. Αν ένας Περιφεριάρχης κάνει 2-3 μήνες για να συνεννοηθεί είναι κατάντια".
Ερωτηθείς για το πλαστικό γήπεδο είπε: "Δεν ξέρω αν κάνει 200.000, εγώ ξέρω ότι πέρυσι οι Υπουργοί είχαν πει ότι θα δώσουν χρήματα για το γήπεδο. Ακόμα έρχονται... Ούτε ένα ευρώ δεν πήραμε. Μου ζήτησαν την παρέμβαση στο υπουργείο ανάπτυξης. Δεν έγινε τίποτα. Δεν πρέπει να τα πούμε αυτά; Ήρθε ο κ. Ιωαννίδης, μετά ο κ. Ανδριανός και δεν έχουμε δει φως. Ό,τι έχει μπει έχει μπει από πόρους της Περιφερειακής Αρχής. Από την Αθήνα δεν έχει έρθει ούτε ένα ευρώ. Πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Έχουν υπογράψει προγραμματική σύμβαση που λέει "θα καταβάλουμε τις ασφαλιστικές εισφορές, τα εφάπαξ, αυτό, το άλλο"... Εγώ δε βλέπω ούτε τα εφάπαξ να έχουν δώσει. Το προσωπικό είναι ελάχιστο. Εμείς έχουμε συνδράμει με δικό μας προσωπικό. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η αδιαφορία. Θα σας πω και κάτι άλλο. Το κολυμβητήριο για παράδειγμα υπάρχει πρέπουσα συνεργασία με τα σωματεία. Αλλού έχουν κλείσει τα κολυμβητήρια. Δε γίνονται χάρες σε κανέναν. Όλοι μας πρέπει να προσφέρουμε αν θέλουμε να συνεισφέρουμε στον αθλητισμό. Η κεντρική διοίκηση σιγά σιγά παραιτείται από όλες τις εγκαταστάσεις. Γιατί ψάχνουν πράγματα που δεν υπάρχουν. Δεν ασχολούνται με τίποτα".
Τέλος, σε ερώτηση για το τι θα έπρεπε να αλλάξει προς το καλύτερο στον ΠΑΣ Γιάννινα, ξεκαθάρισε: "Στον ΠΑΣ είμαστε γιατί θέλουμε να είμαστε. Είμαστε φίλαθλοι, όχι διοίκηση. Ο καθένας βοηθάει όσο μπορεί. Εγώ βοηθάω τα μέγιστα σε αυτό που μπορώ να κάνω. Μόνο οι πεθαμένοι δεν κάνουν λάθη. Να πάρουμε εισιτήρια διαρκείας για να βοηθήσουμε την ομάδα."


Πηγή: sport24.gr

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.