Τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, για να "καλύψει" μια ανάγκη που όπως είπε ο ίδιος ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος είχε επισημάνει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο στεγάζεται σε χώρο της Ιεράς Μητρόπολης στην Οδό Νίκης 4 (πάροδος Εθνικής Αντίστασης 69) και 65 μέχρι στιγμής οικογένειες θα λαμβάνουν τρόφιμα επί μηνιαίας βάσης.

Ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία και τη λειτουργία του Παντοπωλείου και κυρίως τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και την Μ.Κ.Ο. της Αρχιεπισκοπής «Αποστολή» για την άμεση ανταπόκρισή τους αλλά και όλους τους πολίτες που βοηθούν αφήνοντας τρόφιμα στα καλάθια που βρίσκουν σε διάφορα καταστήματα, σημειώνοντας ωστόσο ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο δεν έρχεται να αντικαταστήσει την κρατική πρόνοια, αλλά να την ενισχύσει.

«Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια έκφραση αλληλεγγύης και εκδήλωση αγάπης που στόχο έχει όχι να λύσει το πρόβλημα, ούτε το οικονομικό των ανθρώπων, ούτε το πρόβλημα το οικονομικό της Ελλάδας. Αλλά να ανακουφίσει, να απαλύνει τον πόνο, να βοηθήσει στη διατήρηση της αξιοπρέπειας των χειμαζομένων αδελφών μας. Στεκόμαστε δίπλα στους αδερφούς μας όχι υποκαθιστώντας το κράτος το οποίο έχει τη βασική υποχρέωση για πρόνοια, αλλά δίπλα σε αυτό και βοηθώντας το» τόνισε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, ενώ τόσο ο Γενικός διευθυντής της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» κ. Δήμτσας, όσο και ο δήμαρχος Πρέβεζας συνεχάρησαν την Ιερά Μητρόπολη για την πρωτοβουλία της και δεσμεύτηκαν ότι θα σταθούν στο πλευρό της.

Πηγή: atpreveza.gr

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.